СРПСКА ЛИСТА ПОРУЧИЛА: Пропагандне акције су оправдање за напад на српски народ и алиби за будуће потезе Приштине

Новости онлајн

09. 12. 2021. у 17:26

НЕОСНОВАНЕ оптужбе на рачун истакнутих чланова Српске листе и Србе са севера Косова и Метохије су координирана кампања чији је циљ слабљење јединства и одбране нашег народа на овим просторима, саопштила је Српска листа.

СРПСКА ЛИСТА ПОРУЧИЛА: Пропагандне акције су оправдање за напад на српски народ и алиби за будуће потезе Приштине

Фото П. Милошевић

- Очигледна намера да се удруженим пропагандним паушалним акцијама, што се види и по реакцији Аљбина Куртија, пружи оправдање за недавне нападе на голоруки српски народ и проливање српске крви рањавањем Срећка Софронијевића приликом бруталне акције косовске полиције, као и алиби за евентуалне нове једностране акције Приштине на северу КиМ - наведено је у саопштењу. 

Невероватно звучи податак, како кажу, да косовска полиција више година за редом излази са извештајима у којима се наводи да је број кривичних дела на северу Косова и Метохије пропорционално неупоредиво нижи него у срединама са албанском већином на југу, и да се о криминалу у тим срединама не говори нити се покрећу икакви поступци.

Српска листа је, овим саопштењем, позвала грађане на уздржаност, јер је, како истичу, "ово новији облик хибридног напада на нашу слободу, какав се користи са циљем слабљења наше позиције и јединства".

Наша је обавеза, како кажу, да останемо суздржани и истрајни у намери да останемо своји на своме јер је то наше неотуђиво право.

- Свако ко мисли да ће ове лажне оптужбе уплашити и разјединити српски народ грдно се вара, ми ћемо остати своји на своме увек спремни да бранимо истину, правду и своје право на живот и останак на северу Косова и Метохије - поручују из Српске листе. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОГОРШАЛО СЕ СТАЊЕ РАТКА МЛАДИЋА: Генералов син говорио о здравственом стању свог оца