ТАЧНО У 17.30Х САМ ДОНЕО ОДЛУКУ: Вучић о Закону о експропријацији

Novosti online

08. 12. 2021. у 18:20

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре говорио је о Закону о изменама и допунама Закона о експропријацији.

ТАЧНО У 17.30Х САМ ДОНЕО ОДЛУКУ: Вучић о Закону о експропријацији

Фото: Принтскрин

- Постојала је идеја у Влади Србије да се све то убрза јер увек и свуда имамо проблеме. Сви би волели да имају ауто-пут, а нико неће да да камен. Жеља људи у власти је била да се то промени па су предложили Закон о експропријацији. Ја сам поносан на све што смо постигли, али мислим да смо могли да постигнемо и више. За сваки од ових објеката исплатимо десетине милиона евра накнада. У самом Закону и упркос чињеници да сам један од ретких председника који је враћао законе, као онај о водама и полицији, догодило се нешто да, у жељи људи из владе, они су донели закон у којем је једна ствар за мене посребно била пороблематична од самог почетка, а то су рокови који се дају сопственику непокретности, да мора да прихвати одлуке управе прихода, рокови за жалбу су били ужасно кратки, јер сте тиме исцрпли све могућности. Оно што није противуставно и зато смо имали проблеме, Закон није прошао кроз јавну расправу. Био је на увиду, а расправе јавне није било уз чудно објашњење - ковид је. Ма немојте - рекао је Вучић и додао:

- Ја сам се консултовао са свим правним стручњацима и у Закону сам нашао још ствари које нису добре. Видео сам једну сталну манију министара да се мешају у све и да себи дају надлежности тамо где и не треба да их буде. Њихива намера није био Рио Тинто, него да брже реше неки проблем. У 17.30х тачно, на основу члана 113. става првог Устава републике Србије, донео сам одлуку и потписао је о враћању Народној скупштини изгласаног Закон о изменама и допунама Закона о експропријацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)