ПАПА ОСУДИО "КАМЕНА СРЦА": Поглавар Римокатоличке цркве не разуме оне који нису ганути патњом миграната

Танјуг

08. 12. 2021. у 15:11

ПАПА Фрања је рано јутрос положио букет ружа у подножју стуба на којем се налази статуа Девице Марије у Риму и остао тамо десетак минута.

ПАПА ОСУДИО КАМЕНА СРЦА: Поглавар Римокатоличке цркве не разуме оне који нису ганути патњом миграната

Фото: Танјуг/АП Пхото

Поглавар Римокатоличке цркве који је дошао у белом зимском капуту до статуе Девице Марије у подножју Шпанскух степеница поручио је, између осталог, да осуђује "камена срца" оних који нису ганути патњом миграната.

У Италији и другим католичким земљама, 8. децембар се слави као национални празник Безгрешног зачећа.

Другу годину заредом папа је био приморан да откаже традиционалну поподневну мису која би привукла хиљаде људи, јер би тиме био повећан ризик од заражавања коронавирусом.

У саопштењу Ватикана се наводи да се папа молио за излечење жртава од ковида -19, за заустављање ратова и климатских промена, те је замолио Девицу Марију да "отопи камена срца оних који су ставили зидове да се одбране од боли других људи."

Обраћајући се касније људима на Тргу Светог Петра поводом празника, папа је говорио о свом путовању на Кипар и у Грчку, које је завршено у понедељак и чија је централна тема била миграција.

Током те посете осудио је експлоатацију миграната у политичке сврхе, глобалну равнодушност према њиховој несрећи и описао је као "бродолом цивилизације".

Он је такође изразио жаљење што се Европа налази у "ери зидова и бодљикаве жице."

На грчком острву Лезбос, који је дом неколико хиљада миграната, рекао је да је "узнемирујуће" да су неки европски челници желели да користе заједничке фондове како би изградили зидове и ставили бодљикаву жицу која би држала подаље мигранте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)