СТВАРАЊЕ УСЛОВА ЗА ИЗГРАДЊУ ДИСТРИБУТИВНИХ ГАСОВОДА? Атанасковићева - Наставља се гасификација Златиборског округа

Танјуг

08. 12. 2021. у 11:25

МИНИСТАРКА привреде Анђелка Атанасковић позвала је данас посланике да подрже Предлог закона о давању гаранције Републике Србије ЈП “Србијагас” за кредит у износу до 40 милиона евра којима се, како је рекла, наставља гасификација Златиборског округа.

СТВАРАЊЕ УСЛОВА ЗА ИЗГРАДЊУ ДИСТРИБУТИВНИХ ГАСОВОДА? Атанасковићева - Наставља се гасификација Златиборског округа

Фото АП

Реч је о Предлогу закона о давању гаранције Републике Србије у корист Banca Intesa и Raiffeisen банке по задужењу ЈП “Србијагас” по основу уговора о кредиту за јачање транспортних капацитета гасовода у Србији.

 - Јачању траснпортних гасовода у Србији доприноси изградња нових гасовода и даља гасификација подручја у Србији како би се створили услови за коришћење природног гаса, а гасификација Златиборског округа је први у низу пројеката који се планирају - рекла је Атанасковићева у Скупштини Србије.

Она је навела да је за овај пројекат опредељено 40 милиона евра.

 - Средства кредита биће употребљена за изградњу гасовода на територији Златиборског округа. Привреда Златиборског округа је једна од ретких која бележи суфицит у трговинској размени, али је и поред тога потребно радити на конкурентности привреде, даљем унапређивању туризма, као и нових инвестиција и за то је неопходно наставити активности на гасификацији - навела је министарка.

Атанасковић је рекла и да ће се даљом гасификацијом створити услови за изградњу дистрибутивних гасовода у свим насељима Златиборског округа, као и за повезивање комуналних и индивидуалних потрошача на систем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)