ВИОЛА ФОН КРАМОН ХОЋЕ ДА ЗАТВОРИ СРПСКЕ РУДНИКЕ: После сусрета стране лобисткиње са Григоријем огласио се Милорад Грчић

Новости онлине

08. 12. 2021. у 09:21

МИЛОРАД Грчић, в. д. директора "Електропривреде Србије", рекао је данас да рудари Колубаре и Костолца траже од председника Србије Александра Вучића писмене гаранције да ће их сачувати од непријатеља у земљи и иностранству "који желе да затворе наше руднике и отму кору хлеба нашој деци".

ВИОЛА ФОН КРАМОН ХОЋЕ ДА ЗАТВОРИ СРПСКЕ РУДНИКЕ: После сусрета стране лобисткиње са Григоријем огласио се Милорад Грчић

Фото: Принтсцреен/Твитер

- Последњи повод за реакцију више од 15.000 рудара ЕПС-а био је захтев посланице Европског парламента из редова Зелених и главне лобисткиње за независност Косова у Европском парламенту Виоле фон Крамон да се затворе рудници и термоелектране у Србији - истиче Грчић.

Он подсећа да је Виола фон Крамон пре неколико дана на сусрету са епископом диселдорфским и целе Немачке Григоријем укинула Српску православну цркву, док сада, "лажно се представљајући као заштитник народа, тражи од Европске уније затварање Колубаре, Костолца и Обреновца".

- Рударски и термо сектор ЕПС-а обезбеђује енергетску сигурност Србије и то се поново показало и доказало последњих месеци када је Европа погођена највећом до сада енергетском кризом. Константни су притисци и напади на рударе и зато су од мене тражили да њихов председник писмено гарантује безбедност њиховог посла и опстанак њихових породица, као и да се коначно покаже ко су они који раде против ЕПС-а и интереса Србије - закључује Грчић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)