БРНАБИЋ О ОТВАРАЊУ КЛАСТЕРА 4: Велики помак, надамо се да ће одлука и формално бити донета

Танјуг

07. 12. 2021. у 18:18

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић оценила је данас у Нишу да је одлука чланица ЕУ да дају сагласност Србији за отварање кластера 4 - Зелена агенда и одржива повезаност, велики помак и нагласила да се нада да ће се та одлука формализовати на Међувладиној конференцији са ЕУ наредне недеље.

БРНАБИЋ О ОТВАРАЊУ КЛАСТЕРА 4: Велики помак, надамо се да ће одлука и формално бити донета

Фото Танјуг/Влада Србије

Брнабић је најавила да ће, заједно са министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић, присуствовати Међувладиној конференцији како би поднела извештај о свему што је Србија урадила и чула шта државе чланице имају да кажу о томе и даљим реформама у Србији.

-Велика и важна ствар и добар резултат, и признање за све што смо урадили посебно у области владавине права, рекла је Брнабић у Нишу, где је учествовала у "Дијалогу са младима", који је организовала Кровна организација младих Србије.

Она је додала да се Србија надала отварању два кластера, односно и кластера 3, али је истакла да отварање једног кластера, према старој методологији, значи отварање четири поглавља.

-Један кластер је велики помак и надам се да ће се то формализовати следеће недеље. Тај кластер 4 је кластер који је у овом тренутку најважнији и који је најактуелнији - Зелена агенда и заштита животне средина, навела је Брнабић.

Брнабић је поручила да Србија наставља да ради "несмањеном брзином".

-Зато је важна међувладина конференција током следеће недеље, рекла је Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)