ВУЧИЋ О ПРОТЕСТИМА: "Са онима који су истински забринути мораћемо да разговарамо"

Танјуг

07. 12. 2021. у 13:09

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић саопштио је данас да је на протестима широм Србије у суботу била 31.000 људи, од којих велики број нема везе са партијском припадношћу, који су искрено забринути за животну средину и са којима треба разговарати.

ВУЧИЋ О ПРОТЕСТИМА: Са онима који су истински забринути мораћемо да разговарамо

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

- Број људи је значајан. Знам тачно број за сваки град и за свако место - рекао је Вучић одговарајући на питање колико је било људи у суботу.

Он је навео да је на највећим демонстрацијама 2019. године била 81.000 људи у целој Србији, а сада 31.000 од којих највише у Београду - 8000, а код Сава центра 4190. Додао је и да је највећи скуп био у Новом Саду пропорционално броју становника.

- Забринут сам због великог броја људи јер не могу сви да буду само партијски функционри и неки су веома забринути и морамо да им се обратимо, јер верују да постоји проблем и треба да га решимо - рекао је Вучић.

Он је напоменуо и да постоје системи за пребројавање и да ни за једног човека нису слагали.

Вучић је приметио да поред значајног броја људи који су изашли јер су забринути за животну средину постоји део истих оних од 2014, иста су им лица само су им, како је рекао, новији капути и ципеле, јер је Србија напредовала.

- Исти лажно либерални кругови, елитистичка насилна левица, ништа ново. Са онима који су истински забринути мораћемо да разговарамо - поручио је Вучић.

На питање да прокоментарише текст на насловној страни листа Данас у коме се наводи да се полиција у суботу намерно повукла да би дошло до инцидента, Вучић је указао да затварање ауто-путева није у складу са законом и полиција у томе не може да учествује.

- Нападали сте нас јер се полиција појавила, а сада јер није. Шта треба да уради полиција - упитао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)