ВУЧИЋ О ЗАКОНУ О ЕКСПРОПРИЈАЦИЈИ: "Тражимо решење којим бисмо ставили тај закон ван правног промета"

Новости онлине

07. 12. 2021. у 12:04

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да се тражи начин да се Закон о експропријацији стави ван правног промета и да то буде у складу са Уставом Србије.

ВУЧИЋ О ЗАКОНУ О ЕКСПРОПРИЈАЦИЈИ: Тражимо решење којим бисмо ставили тај закон ван правног промета

Фото: Принтсцреен/Пинк

Вучић је рекао да му је јасно да се у наредних десет ни месец дана не може постићи договор о томе како тај закон треба да изгледа.

- Нека се у будућности договарају сви они који мисле како би то требало да изгледа. Тражимо решење да се тај закон искључи из правног промета и тражимо начин како да то изведемо у складу са Уставом Србије - рекао је Вучић новинарима после обиласка завршних радова на изградњи зграде BW Terraces и на фасади Куле "Београд".

На питање да ли се разговара о измени дела закона који се односи на исплату, односно да ли ће по тржишној вредности бити исплаћени само онима чија је имовина укњижена, Вучић је казао да се не траже таква решења јер је, како каже, о томе немогуће постићи договор.

- Како да исплатимо за нелегалне објекте? Не тражимо таква решења, јер је око тога немогуће договорити се. Када дођу времена у којима немогућа решења постају нормална, онда о томе боље да не разговарамо - рекао је Вучић и поновио да ће најкасније до четвртка ујутро изаћи са решењем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)