МАСКЕ СУ ПАЛЕ, НЕМА ТУ ЕКОЛОГИЈЕ: Милош Вучевић о правом циљу протеста

Новости онлине

07. 12. 2021. у 09:28

ПОТПРЕДСЕДНИК Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић говорио је данас о протестима који су одржани у Новом Саду.

МАСКЕ СУ ПАЛЕ, НЕМА ТУ ЕКОЛОГИЈЕ: Милош Вучевић о правом циљу протеста

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Било је малтретирања грађана, заустављање живота и саобраћаја. Неко себи даје за право да има више права од других, да вам одређује да ли можете да се крећете и прелазите мостове. Нема ту ништа од екологије, ви нисте чули никакав еколошки захтев. Једни носе аутономашке заставе, један носи писмо Путину, један четничке заставе, па су ови радикална левица, Брајан Брковић, који би поништили српску заставу да могу - рекао је Вучевић.

Он каже да су све маске пале, и да је јасно да опозиција хоће да дође до власти без избора.

- Да се дочепају, отму власт, како год да дефинишемо. Да ли има тамо људи који се искрено брину за екологију, и да ли их та питања брину, наравно, и људи траже одговоре, на шта имају право. Али неки су изманипулисани, неки су и уплашени. Више месеци их бомбардују да ће неко затровати земљу и ваздух, да ћемо јести отровану храну. Пуштају се апокалиптичне слике на друштвеним мрежама, сви све знају и сви се разумеју у све - рекао је Вучевић, који је упоредио то са хистеријом антиваксера.

Он каже да је бивша власт довела Рио Тинто у Србију, а да сада демонстрирају.

- Организују протесте, а 100 одсто сам сигуран да у страним амбасадама говоре да неће дирати Рио Тинто - рекао је градоначелник Новог Сада, па прокоментарисао вербални сукоб Небојше Зеленовића и Саве Манојловића.

- Ту је сада прегруписање и престројавање ко ће бити лидер странака пред изборе. Манојловић има конекције у Америци, њега припремају, а Зеленовић опет има контакте са једном од коалиционих странака у Немачкој. Они имају исти циљ, да се домогну пара грађана - рекао је он.

Вучевић додаје да су у Новом Саду виђени и суманути транспаренти, као што је "Стоп инвеститорима", и да се неки чак и буне против новог моста у Новом Саду.

- Нема овде ни "е" од екологије. Сигуран сам да само мали број људи зна где се врше истраживања, а још мање зна шта је литијум. Људи имају право да траже одговоре, али су изманипулисани од стране оних који су довели Рио Тинто - закључује Вучевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)