НОВЕ АЛБАНСКЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: Заставе Албаније и УЧК постављене у северној Косовској Митровици

Танјуг

06. 12. 2021. у 20:54

У СЕВЕРНОМ делу Косовске Митровице, у етнички мешовитом насељу Бошњачка махала, вечерас су постављене заставе Албаније и терористичке организације УЧК, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије.

НОВЕ АЛБАНСКЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: Заставе Албаније и УЧК постављене у северној Косовској Митровици

Фото: ЕПА

У саопштењу се истиче да је реч о "смишљеној, опасној провокацији која има за циљ да изазове неодмерену реакцију српског народа на северу покрајине, који је тешко страдао управо од руку терориста УЧК".

Канцеларија за КиМ сматра да, иако је извршилац сакривен, слављење терористичке УЧК има свој препознатљив потпис и "води све до власти у Приштини".

У саопштењу се оцењује да је "очигледна намера Аљбина Куртија да поново подигне тензије на северу Косова и Метохије, изазове инциденте и тако покуша да скупи неки политички поен".

Наводи се и да "то што Курти није добродошао у српске средине на КиМ, а север покрајине му представља свакодневну опсесију, не може компензовати оваквим акцијама и качењем застава терористичке организације у српским срединама".

-Јасно је да Куртија очигледно не занима дијалог и нормализација односа, али га занима ново распламсавање тензија кроз које показује још једном своје право лице екстремисте, преобученог у одело политичара, поручују из Канцеларије за КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)