"ЗА ПРОТЕСТЕ НЕКО ДОБРО ПЛАЋЕН ИЗ ИНОСТРАНСТВА" Вулин: Новац дат за протесте могао је бити искоришћен за лечење неког детета

Тањуг

06. 12. 2021. у 11:32

МИНИСТАР полиције Александар Вулин изјавио је данас да поштује сваког грађанина, његов став, забринутост, али не и то да врхунац скупова, попут оног у суботу, буде демолирање нечијих страначких просторија, да се премлате људи или зауставља хитна помоћ и блокира живот.

ЗА ПРОТЕСТЕ НЕКО ДОБРО ПЛАЋЕН ИЗ ИНОСТРАНСТВА Вулин: Новац дат за протесте могао је бити искоришћен за лечење неког детета

Фото: Новости

Министар је рекао да се на протестима широм Србије окупила 31.000 људи, а да је напредњака "било више у самој Арени и око ње на прослави 13 година СНС-а".


Према његовим речима, ти грађани треба да знају да за протесте неко добија "масну донацију" из иностранства и да немају везе са екологијом или животном средином.

- Требало би јасно да кажу - да, залажемо се да Рокфелер фондација одлучује у овој земљи… Хоћемо да Драган Ђилас буде најбогатији у Европи - рекао је Вулин и нагласио да ће протести ускоро почети да добијају политичке захтеве, јер је већ тражена смена чланова РЕМ-а.

Протест у суботу је, како каже, грађане коштао 1,1 милион евра, а то је новац за који је оштећен буџет, а могао је бити искоришћен за лечење неког детета.

- Бацили смо милион, никоме није боље, морали смо да плаћамо за ванредно ангажовање полиције - рекао је министар и додао да не може да прича још и о додатним трошковима - колико је коштала роба која није стигла на време, што су многи кренули преко Румуније па нису плаћали путарину у Србију...

Вулин је изразио жаљење што је у суботу могло да се чује и са колико гнева су поједини говорили о житељима села јадарског краја који су дошли да се виде и разговарају са председником Србије.

Министар је посебну забринутост изнео због заустављања кола хитне помоћи, јер је свака секунда драгоцена за нечији живот.

Нагласио је да сви могу слободно да протестују, али да се зна где и да је битно да се протест пријави, што се не чини.

- Направи протест, окупи се где хоћеш, зашто квариш живот комшијама - рекао је министар.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)