КУРТИ ОПЕТ УДАРА НА СРБИЈУ И РУСИЈУ: Страх га је од "боснијације" лажне државе, одмах стигао одговор из Београда

Новости онлине

05. 12. 2021. у 14:15

ТО што је Аљбин Курти принуђен да чека пред вратима Вашингтона, не значи да ће брже добити визу за САД ако нападне званични Београд и председника Александра Вучића, због сарадње са Русијом, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић.

КУРТИ ОПЕТ УДАРА НА СРБИЈУ И РУСИЈУ: Страх га је од боснијације лажне државе, одмах стигао одговор из Београда

Фото: ЕПА

- Наш углед у међународној арени изграђен је кредибилном и одговорном политиком председника Вучића и ничим не може бити пољуљан, а понајмање Куртијевим нарученим интервјуима и политичким памфлетима - навео је Петковић у саопштењу.

Како је истакао, само је у паралелној реалности, у којој живи Аљбин Курти, могуће је оптужити Београд да у регион извози нестабилност, јер је управо он тај који својим једностраним, насилним акцијама и запаљивим изјавама нарушава тешко стечени мир на простору Косова и Метохије, али и шире.

- За разлику од Приштине, која у регион извози политику тероризма, нестабилности и звецкања оружјем, Београд је региону донирао на хиљаде вакцина и тестова против вируса Ковид-19, више пута према својим суседима исказавши солидарност у случају ванредних ситуација, уз активно учешће у иницијативи ''Отворени Балкан'' којој је циљ заједничко повезивање - навео је директор Канцеларије за Косово и Метохиј.

Петковић је нагласио да нема сумње да у монологу, који би да води Курти, нема места формирању Заједнице српских општина, нити разговора о нормализацији односа и питањима од интереса за народ Косова и Метохије, али има претњи ратом и оклопним возилима која би да шаље у српске средине.

- То свакако није ни пут, ни начин да се додвори страним спонзорима, јер ако добро слуша - све је више гласова који Куртију поручују да је потрошио све кредите и да је време да почне да спроводи потписане споразуме - закључио је Петковић поводом тврдњи које је Курти изнео у интервјуу подгоричкој Побједи.

Курти је оптужио Србију да суштински не признаје државност земаља које нису цланице ЕУ - Босну и Херцеговину, Црну Гору, тзв. Косово, цак и Северну Македонијуи да се свим својим капацитетима ангажује како би уништила њихову државност, а када је реч о тзв. Косову да жели његову "боснизацију".

Курти тврди да се према земљама насталим распадом велике Југославије Србија данас понаша на Западном Балкану као "мала Русија" - патерналистицки и хегемонистицки: босанскохерцеговацки ентитет Републику Српску покушава да претвори у Бјелорусију, а Црну Гору у Украјину, те да на тзв. Косову преко ЗСО жели да направи Републику Српску.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)