ХАВАРИЈА У ЗВЕЧАНУ: Повремена искључена струје на северу КиМ

Танјуг

05. 12. 2021. у 00:14

ПОСЛЕ хаварије на главном воду “Енертгетике” у општини Звечан и све чешћих кварова на нисконапонској мрежи у Косовској Митровици, Електродиструбуција север је приморана да врши повремена искључења због растерећења мрежног постројења на северу Косовске Митровице.

ХАВАРИЈА У ЗВЕЧАНУ: Повремена искључена струје на северу КиМ

Фото М. Секуловић

Главни диспечар за одржавање мреже Зоран Обрадовић каже за Радио Косовска Митровица да је огромна потрошња у овом тренутку и да поједине трафостанице не могу да издрже, па долази до преоптерећења и испадања из система снабдевања струјом.

Мештани насеља Рударе су били два сата без електричне енргије због преоптерећености трафостанице код пекаре.

-Слична је ситуација и у осталим градским и приградским зонама, тако да су искључења ради растерећења неминовна, а уколико се не смањи потрошња и троши рационалније, ове зиме ћемо имати много проблема и не знамо како ћемо презимети, каже Обрадовић.

Упутио је апел потрошачима Косовске Митровице, Звечана и околине да смање потрошњу и имају разумевања за насталу ситуацију.

Високонапонски кабл у центру Звечана је привремено саниран и док се не изврши замена може поново доћи до хаварије, нагласили су на састанку са грађанима у четвртак, директор Енергетике Драгослав Милошевић и градоначелник Звечана Драгиша Миловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)