ХОЋЕ ДА ЗАТРУ СВАКИ СПОМЕН НА УБИЈЕНЕ: Канцеларија за Косово и Метохију о скрнављењу спомен плоче отетим новинарима

Д.З.

04. 12. 2021. у 16:28

КАНЦЕЛАРИЈА за Косово и Метохију саопштила је да је недопустиво поновно скрнављење спомен плоче постављене у знак подсећања на отете новинаре Ђуру Славују и Ранку Перенићу у Великој Хочи.

ХОЋЕ ДА ЗАТРУ СВАКИ СПОМЕН НА УБИЈЕНЕ: Канцеларија за Косово и Метохију о скрнављењу спомен плоче отетим новинарима

Фото: В. Н.

Како истичу из Канцеларије за Косово и Метохију, уместо да се до сада починиоци гнусних злочина над Славујем и Перенићем, али и другим медијским радницима, страдалим током година сукоба на Kосову и Метохији, пронађу и најстроже санкционишу, ми данас сведочимо поновном нападу на њих, са јединим циљем да се затре сваки спомен на њихово име и дело.

- Kанцеларија за Kосово и Метохију о овом дубоко нецивилизацијском и вандалском чину обавестиће међународне представнике и затражиће да се починиоци овог злодела што пре открију и адекватно процесуирају. Поред бројних изазова и проблема са којима се медији на српском језику на Kосову и Метохији свакодневно сусрећу, ово скранавље спомен плоче њиховим колегама, нови је притисак на њих -истичу из Канцеларије за КиМ.

Из Канцеларије подсећају да је то осми пут да се плоча новинарима Перенићу и Славују вандализује, што директно показује однос власти привремених институција у Приштини према српским медијским радницима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)