КРСТИЋУ И ШАБАНИЈУ ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА: Још једна срамна одлука Апелационог суда лажне државе

Д.Зечевић

03. 12. 2021. у 08:23

АПЕЛАЦИОНИ суд лажне државе Косово потврдио је пресуду Основног суда у Приштини изречену 23. марта ове године.

КРСТИЋУ И ШАБАНИЈУ ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА: Још једна срамна одлука Апелационог суда лажне државе

Фото приватна архива

Ово пресудом су Златан Крстић из Неродимља код Урошевца и Дестан Шабани осуђени за наводни ратни злочин против цивилног становништва, на 14 година и шест месеци, односно на седам година затвора.

Златан Крстић је оптужен да је 26. марта 1999. године у селу Горње Неродимље код Урошевца наводно учествовао у нападу на цивилно албанско становништво, односно у протеривању петнаест чланова албанске породице и одвођењу четири таоца, које је касније наводно мучио и убио ватреним оружјем. Дестани је оптужен да је током ратних дејстава на Косову као припадник српских полицијских снага у својству полицијског инспектора и наоружан аутоматским оружјем наводно наредио да се тела жртава сахране без достојанства, кршећи правила ратовања и хуманитарног права.

Бранилац Златана Крстића адвокат Дејан Васић ову пресуду Апелационог суда оценио је скандалозном, док чланови његове породице истичу да за време ратних дејстава Крстић није био на Косову, будући да се његова породица још раније иселила у околину Крагујевца.

И док Васић истиче да нико од испитаних сведока тужилаштва није потврдио да је видео Крстића како изводи било које дело за које се терети, његов син Александар испричао је недавно "Новостима" да је Златан после 1999. године долазио често у околину Урошевца где поседују имање. Зато се чланови његове породице питају како је могуће да Златана нико није оптужио претходних двадесетак година, већ онда када је отишао у општину да извади лична документа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)