ПРЕМИЈЕРКА ЗАХВАЛИЛА ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ: Брнабић задовољна због потписивања Закона о референдуму - "Коначно смо га сукладили са Уставом"

Танјуг

02. 12. 2021. у 16:26

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић захвалила је данас председнику Србије Александру Вучићу јер је потписао Закон о референдуму од чега, како је рекла, зависи даља брзина европских интеграција.

ПРЕМИЈЕРКА ЗАХВАЛИЛА ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ: Брнабић задовољна због потписивања Закона о референдуму - Коначно смо га сукладили са Уставом

Фото: Танјуг

Брнабић је у Скупштини Србије, где се расправља о предлозима закључка у вези са Извештајем Европске комисије о Србији за 2021. годину, подсетила оне који протестују да је промена Закона о референдуму била уставна обавеза.

Она је објаснила да Устав из 2006. године укида "праг", односно обавезу да је за успех референдума потребно да гласа већина од уписаних у бирачки списак.

- Од 2006. године је на снази био неуставан Закон о референдуму из 1994. године. Ми смо мењали Закон о референдуму да га коначно ускладимо са Уставом из 2006. године - рекла је Брнабић.

Она је навела да није питање да ли се њој свиђа или не Устав из 2006. године.

- Када протестујете онда протестујте против тог Устава из 2006. године. Не можете протестовати и тражити нешто што је неуставно - поручила је премијерка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)