КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЗЕЛЕНОВИЋА: Бирманчевић - "Угрозили су животе и здравље људи"

В. Митрић

01. 12. 2021. у 12:05

ПОВЕРЕНИК Градског одбора Српске напредне странке Шабац и народни посланик др Бобан Бирманчевић поднео је кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Шапцу против Небојше Зеленовића, Душана Костадиновића, Душана Туфегџића и Владимира Терзића "због кршења Устава Републике Србије, ускраћивања слободе кретања, изазивања нереда и насиља који су довели до угрожавања живота и здравља људи".

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЗЕЛЕНОВИЋА: Бирманчевић - Угрозили су животе и здравље људи

Фото: ЈутјубПринтскрин

Кривичне пријаве поднете су и против Драгана Миловановића Црног и Стефана Васића због изазивања нереда и наношења тешких телесних повреда.

- Кривична пријава др Бобана Бирманчевића односи се на догађаје од суботе 27. новембра, када је група демонстраната, коју су предводила лица из кривичне пријаве, на непријављеном скупу који је одржан на мосту преко реке Саве, зауставила саобраћај и тиме онемогућила грађане да се слободно крећу - каже др Бирманчевић.

- Демонстранти су чак у својој намери да спрече слободан прелазак моста у протесте укључили и пољопривредну механизацију, чиме је додатно отежано саобраћање свих оних који су имали потребу туда да пролазе. Такође, поменути скуп пратили су и нереди изазвани од стране организатора, чиме је живот грађана који нису присуствовали блокади моста био угрожен. Том приликом наш суграђанин Душко Прокић задобио је тешке телесне повреде.

Др Бирманчевић истиче да „захтева од надлежних да поступе у складу са својим овлашћењима и по закону Републике Србије и да под хитно процесуирају изгреднике“.

- Насиљу се мора стати на пут, јер не постоји оправдање да се применом силе остварују било која права - каже др Бирманчевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)