СМЕНА НА ЧЕЛУ КБС ЈЕ НОВА ПРЕТЊА ЗА РЕГИОН Министар Стефановић - "Све што су урадили указује на то да не мисле добро Србима"

Novosti online

30. 11. 2021. у 16:45

МИНИСТАР одбране Србије Небојша Стефановић поводом одлуке власти у Приштини, о смени досадашњег команданта КБС Рахмана Раме и именовања Башкима Јашарија за његовог наследника је навео да "не очекује било каква кадровска решења које ће направити суштинску промену политике коју воде приштинске институције".

СМЕНА НА ЧЕЛУ КБС ЈЕ НОВА ПРЕТЊА ЗА РЕГИОН Министар Стефановић - Све што су урадили указује на то да не мисле добро Србима

Небојша Стефановић / Фото Танјуг

Како је Стефановић рекао, "све оно што су показали и у претходним годинама, а нарочито у последњих дванаест месеци, указује на то да нити мисле добро, пре свега Србима на Косову и Метохији, али уопште ни стабилности и безбедности читавог региона".

- Пре свега, на основу Резолуције 1244 Уједињених нација, не постоји могућност формирања било какве такозване "косовске војске", нити су то легитимни, нити на било који законом заснованим начином изабрани органи, нити институције. То је оно што је важно да знају и наши међународни партнери. Дакле, без обзира да ли на било који начин учествују у раду приштинских институција или их подржавају, морају да знају да то мора да се ради на законит начин, у складу са међународним правом и Резолуцијом 1244 Уједињених нација - рекао је Стефановић који је данас присуствовао заједно са председницом Владе Аном Брнабић свечаности поводом обележавања стогодишњице од оснивања државне Ергеле „Карађорђево“.

Министар одбране Србије истиче да зато и кадровска решења приштинских органа, поготово везана за такозвану "војску" и њихове институције, не сматра да су значајна, јер не очекује да ће водити било какву другачију политику од оне какву су водили до сада.

- Нажалост, то је упозорење да су Срби угрожени и да бесмислене, опасне и авантуристичке акције са оружјем у претходних неколико месеци прете да дестабилизују читав Балкан. То говори нажалост доста тога и о неозбиљности и, наравно, лошој намери које приштинске институције имају према северу Косова, према Србима, али чини ми се и према животу свих људи који живе на територији наше јужне покрајине - рекао је Стефановић. 

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)