ВУЧИЋ НА МАКИШКОМ ПОЉУ: Они који покушавају да зауставе Србију у томе неће успети

Novosti online

30. 11. 2021. у 10:11 >> 11:00

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је радове на пројекту изградње инфраструктуре и насипања платоа за депо београдског метроа на Макишком пољу.

ВУЧИЋ НА МАКИШКОМ ПОЉУ: Они који покушавају да зауставе Србију у томе неће успети

Фото: Принтскрин/Пинк

Вучића је дочекао велики број грађана. 

- Хвала вам што сте дошли овде јер се овде данас дешава историја. Хвала вам што вам није било тешко да дођете. Они који покушавају да зауставе Србију у томе неће успети. Од 1968. године нам говоре да ћемо добити метро. Некима смета што ово повезује Железник и Миријево, а не она места где живе најбогатији - рекао је Вучић.

Вучић каже да је "наше само да радимо и да будемо пристојни као што смо били.

- Све можете да избришете некоме, само не можете да избришете његов рад, знање и резултате. Нове болнице, стадиони, музеји, пруге... То су наши резултати. Њихови резултати су само њихови пуни џепови - рекао је Вучић.

Председник каже да ће сваке недеље обилазити радове на изградњи метроа.

Председник је додао да грађани нису свесни да се о овоме прича 53 године, колико су политичари лагали и варали народ.

- То ће за шест година да буде готово, јер смо ми прионули на посао. Хвала на подршци, на свему, јер ви сте ти који Србију гурају напред! Велико хвала вама и породицама! Живела Србија! - подвукао је Вучић.

Након обраћања председник Србије Александар Вучић је заједно са министром Синишом Малим погледао план изградње метроа, где се заједно са радницима консултовао о наредним корацима.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић такође је Вучића упознао са радовима које планирају да реализују у наредних шест година, када ће метро бити завршен.

- Цео развој шинског система је везан за развој шинског превоза, БГ воза и метроа. БГ воз добија 37 километара нових шина - истакао је Синиша Мали.

Фото: Принтскрин/Пинк

Како је додао министар Мали, трамвај, БГ воз и метро решавају екологију, решавају трамвајске гужве, и то је једино дугорочно шинско решење.

Како је Вучић истакао, на овом пројекту мора вредно да се ради, како би све било успешно, потом је истакао да ако буде растао број аутомобила, развој метроа ће бити од круцијалне важности. Председник је потом поразговарао са радницима, интересујући се за количину материјала која се троши на изградњу метроа.

Амбасадорка НР Кине Чен Бо рекла је да метро представља веома важан део модерног саобраћаја. Каже да је срећна што је почела изградња београдског метроа.

- То је одраз брзог развоја српске економије - рекла је Чен Бо.

Она је истакла значај улоге кинеских компанија у изградњи метроа. 

- Београдски метро сигурно ће бити квалитетно изграђен и дати нови допринос развоју Београда и Србије - рекла је она.

Председник се нашалио да је данас требало да обуче ролку, имајући у виду колико је хладно.

- Хоћу да се захвалим и нашим француским пријатељима који су овде са нама на ангажовању. Не бисмо ово могли да урадимо и пре неколико година и деценијама док нисмо обавили фискалну консолидацију и направили најбољу могућу политику за привлачење страних инвестиција. Успели смо да обновимо земљу, подижемо земљу... Овај метро ће значити много за целу земљу. Хвала свим људима који верују у напредак Србије и знају колико је ово важно за цео град и целу земљу. Хвала свима што сањају велике снове - рекао је Вучић.

Питања медија

Председник је рекао да држава жели да се понаша демократски и да демократија има своју цену, а то значи да већина с времена на време мора да трпи.

- Мој савет надлежним органима је да их пусте да раде шта год хоће, док год не туку људе - рекао је Вучић и додао да је битно да људи виде разлику између оних који раде и граде и оних који не раде ништа.

Председник је додао да је неописиво велики револт обичног света у Србији онима који блокирају улице.

Председник је рекао да је "слободарски батинаш" Драган Миловановић Црни запослен код Насера Кељмендија и Љубише Бухе Чумета.

- Ја знам да сте ви са Н1 који сте рекли да нисам смео да дођем овде сада срећни што имате овако храброг председника - рекао је Вучић.

Он је додао да нико нема право да вређа Маринику Тепић на националној основи.

- Она је лажов, али ја Румуне обожавам и не дам никоме да некога напада зато што је Румун, зато што је Србин или Бошњак. Увек ћу да изразим своје неслагање са тим. Увек и на сваком месту - рекао је Вучић и подсетио новинаре Н1 на увреде које су упућиване на његов рачун.

Вучић каже да позива "румунску браћу да 3. априла гласају за будућност Србије како би сваки напад на њих председник Србије осудио".

Председник је рекао да страшно мрзи кад неко ко добије новац из иностранства прети председнику Србије, али је додао да се не плаши.

- Постоје људи којима не можете да претите јер се ничега не плаше? Коју пругу, метро или железницу су изградили тајкун Ћута, тајкун Ђилас и тајкун Зеленовић? Где су нешто направили? Не можете да се сетите? Па, не можете кад не постоји. Не можете да ме срушите, можете да ме убијете. Улици никада нећу да подилазим. Са људима као што сам ја не може другачије. Могу да ме победе на изборима или да ме убију - рекао је он.

Фото: Принтскрин/Пинк

Како је истакао, још није потписао закон о експропријацији где је, како је открио, прочитао неколико мишљења, где ће, на основу још неколико мишљења, потписати само уколико не крши никакве законе Устава.

- Никакве везе ниједан закон нема са Рио Тинтом, нити екологијом, а оном који то не жели да чује, ништа не морате да објашњавате - напоменуо је Вучић.

Председник је рекао да представници бивше власти само измишљају лажи.

- Нек Кељменди коначно има свог представника у Скупштини Србије - рекао је иронично Вучић, коментаришући наводе да ће Драган Миловановић Црни бити на Ђиласовој посланичкој листи, а услов је да та листа пређе цензус.

Председник је рекао да га је шокирало то што је Зеленовић "зликовачки мирно посматрао како багеристу готово убијају". 

- Морам да признам да сам био апсолутно шокиран и молим људе да сами погледају тај снимак - рекао је Вучић и додао да може да наведе бар 20 политичких противника који би реаговали другачије у таквој ситуацији.

Говорећи о методама хибридног рата, Вучић додаје да је то одавно присутно.

- Они су добар део људи политичара успели да склоне по страни, да се мање боре. Не све, има оних које не можете на такав начин да уверите да треба да престану да се боре за своју земљу, и то је проблем оних који треба да раде. Они мисле да је довољно да изазову немире, који имају подршку медија... То нису лаке ствари, ја то знам још од Мишковића. Имате широк спектар оних који би да нам тајкуни одлучују ко ће на власт, и зато сам рекао да они имају опције да победе на изборима, или да ме убију. Сваке недеље ћу да долазим овде, а вама са Н1 ћу да јавим када ћу да дођем! - рекао је Вучић.

Он је коментарисао и коришћење секире у Горњим Недељицама приликом посете Виоле фон Крамон.

- Сви који су користили чекић и повредили неког чекићем треба да одговарају. Још немамо да је неко пријавио повреде од чекића. А где су ишли они са секиром? Да беру цвеће за Виолу фон Крамон? Када доносе секиру, то је као да доносе цвеће, али када носе гумени чекић, онда не ваља. А ко су ови са секирама што блокирају путеве? Богови? Доведу тешку машину, а када виде човека са машином који иде да обавља свој посао, онда ништа... Ја сам више од 20 година у опозицији, када сте видели да смо се залетали колима на неког? Никада. А те форе да протестују из добре воље, то су приче за малу децу, а то што узимају паре, о томе не причају - питао је Вучић.

Председник је подсетио да је бивша власт потписала девет споразума са Рио Тинтом.

- Ту никаквог морала нема. Нека нам покажу шта су то урадили за ову земљу! Зато сам поносан што сам овде где се гради метро, где се гради нова будућност Србије - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)