КАТАНАЦ НА БИФЕ ЗБОГ СРПСКЕ ВОДЕ: Обрачун парламента у Приштини са нашим производима добио бизаран епилог

Д. Зечевић

30. 11. 2021. у 09:24

У НАМЕРИ да покажу да им смета све српско, посланици скупштине у Приштини ушли су у "обрачун" и са - бифеом у тамошњем парламенту. После захтева једног од албанских посланика да се не служе пића произведена у централној Србији, бифе је затворен! Катанац је стављен под изговором да је реч о финансијским проблемима, али је очигледно да су "пресудили" српски производи, сокови и вода, јер се алкохолна пића нису ни служила.

КАТАНАЦ НА БИФЕ ЗБОГ СРПСКЕ ВОДЕ: Обрачун парламента у Приштини са нашим производима добио бизаран епилог

Фото АП

Све ово протекло је у медијској тишини у албанским медијима на Косову. На једној од недавних седница косовске скупштине, Иљир Крчељи, шеф кабинета Глаука Коњуфце, председника Скупштине Косова, затражио је од приватника који је управљао бифеом (Албанца из Македоније) да "не служи више производе из Србије или ће бити раскинут уговор". Крчељи је још рекао да бифеом управља приватник који је потписао уговор са скупштином још пре 15 година.

Питање пића у скупштинском бифеу покренуо је и посланик Алијансе за будућност Косова Бек Бериша, који је и раније захтевао од председника парламента да се уклоне српски производи из законодавног дома.

Почетак лова на српску воду и сокове у бифеу "поклопио" се са најавама Приштине да се спремају мере како би се смањио увоз из централне Србије.

Иначе, пре расправе око скупштинског бифеа, влада привремених приштинских институција увела је антидампинг мере од три цента по килограму на увоз животињског и живинског концентрата из Србије, као и за грађевинске производе, односно блокове и црепове произведене у централној Србији. Истовремено, најављене су и мере против наших кондиторских производа.

ПРАВДАЛИ СЕ "АГРЕСИВНОМ КАМПАЊОМ"

Пре три године, подсетимо, Приштина је организовала велики прогон српских производа, одлуком да се таксе подигну на 100 одсто. Енвер Хоџај, заменик тадашњег премијера привремених институција Рамуша Харадинаја, навео је да је тај потез одговор на "агресивну кампању против Косова".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)