"КО СТЕ ВИ ДА СПРЕЧАВАТЕ НАРОД?": Председник новинару Н1 одржао час из људских и грађанских права

Novosti online

29. 11. 2021. у 11:53

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић, одговарајући на питање новинара Н1, упитао је одакле некоме право да зауставља хиљаде људи да се крећу и да малтретира народ, а на констатацију да је у питању грађанска непослушност, председник је упитао да ли то пише у "стриповима Команданта Марка, Блафа и жалосне сове" и додао да је грађанска непослушност дозвољена, али само ако је у складу са законом.

КО СТЕ ВИ ДА СПРЕЧАВАТЕ НАРОД?: Председник новинару Н1 одржао час из људских и грађанских права

Фото: Танјуг

- Ко сте ви да спречавате народ да иде било где?! Је л' сте пријавили скуп? Шта то радите, кад је то неко други урадио? Ја сам у опозицији био 20 година, никада се није десило да имамо непријављен скуп? Питате одакле њему право, па иде човек путем, одакле вама право да га заустављате?! Одакле вама право да заустављате хиљаде и хиљаде људи?! Шта сте ви, Богови?! - питао је преседник.

- Има ли краја том лицемерју и безобразлуку?! Хоћете да ме натерате да служим Рокфелеровим парама?! Не пада ми напамет, ја сам Србин и штитићу и бранићу своју земљу! Не ваља ни кад је полиција ту. О чему ви причате? Људи хоће да прођу, а ви не дате! Ко сте ви да не дате, по ком закону, по ком Уставу?! Где то пише?! Ко сте ви да заузимате ауто-пут?!  То радите из љубоморе што ниједан ауто-пут нисте изградили? Ниједан, нигде! Три метра ауто-пута нисте изградили - додао је председник.

- Кад неко каже ми хоћемо само да прођемо, ви кажете ко си ти да прођеш?! Ми жути богови смо одлучили да не можеш да прођеш! Гробови наши бориће се против оних који су уништили нашу земљу! У складу са којим законом и којим Уставом је неко блокирао путеве, ево, кажите ми. Не знате, наравно да не знате, јер не постоји та закон, тај Устав. А хоћете дивљаштво - казао је Вучић.

На констатацију новинара Н1 да је у питању грађанска непослушност, Вучић је одговорио да је то могуће, али само ако је у складу са законом.

- Грађанска непослушност може, али да буде у складу са законом! Где вам пише грађанска непослушност, у стриповима Команданта Марка, Блафа и жалосне сове?! Где то пише?! 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)