ВУЧИЋ У "ХИТ ТВИТУ": Лажу вас због избора, ово нема везе са Рио Тинтом!

Новости онлине

28. 11. 2021. у 21:06

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је вечерас у емисији Хит твит. Са њим у студију су били и колумнисткиња листа "Недељник" Љиљана Смајловић и професор Раде Вељановски.

ВУЧИЋ У ХИТ ТВИТУ: Лажу вас због избора, ово нема везе са Рио Тинтом!

Фото: Printscreen ТВ Пинк

Вучић је рекао да је презадовољан синоћном свечаном академијом у Штарк Арени, и истакао да је број људи био толики да нису могли сви да уђу. Он је додао и да је 10 година које је провео на челу странке сасвим довољно.

- Сви стално говоре да су нам потребни млади, а онда сматрају да се то не односи на њих. Обично су људи замрзнути годинама, и не схватају да су заменљиви. Што се тиче епидемиолошких мера, сви су добили маске, и падају нам бројеви заражених. Три пута смо одлагали скуп, а да не говорим о лицемерју оних који су позивали на протесте сваког дана. Данас су одржали чак два скупа - рекао је Вучић.

Професор Вељановски је потом говорио о ситуацији на Косову и Метохији, и подсетио је на сепаратистичке тензије Албанаца још осамдесетих година.

- Те тензије су се тада слегле, али су нажалост пробуђене неколико година касније када је на власт дошао Милошевић, који није имао демократски капацитет. Он је у тренутку променио леву политику у прилично националистичку - рекао је Вељановски.

Љиљана Смајловић је рекла да се и она сећа албанских немира осамдесетих, и да не жели да се враћа на то.

Фото: Printscreen ТВ Пинк

- Раде верује да је Милошевић крив за слом Југославије. Ја се са тиме не слажем, мислим да су је растурили сецесионисти. Ја немам утисак да смо ми Срби ближи прихватању проглашења независности Косова и Метохије - рекла је она, и истиче да су неприхватљиве Куртијеве изјаве о уједињењу Косова и Албаније.

- То показује да су они привилеговани у међународној заједници, да могу да говоре шта хоће. То је лицемерство и дволичност у односу на то како се мери шта ради наша страна. И када је Коштуница дошао на власт, Ветон Сурои је рекао: "Да су Срби довели Мајку Терезу, ми би се отцепили" - подсетила је Смајловићка.

Вучић је рекао да је важно да једни друге саслушамо, и када мислимо различито.

- Када смо покретали дијалог свако је имао прилику, као што и данас има прилику да каже своје мишљење. Ја знам да ми нисмо били "бели анђели", али сматрам да је спољни фактор био кључан за разарање Југославије. И ту се слажем са Љиљаном Смајловић. Пребацивати све на Милошевића је неодговорно - казао је председник.

Фото: Принтскрин

Председник Србије је рекао да се код Албанаца види постојаност њихове политике, и да је читајући историјске уџбенике схватио да смо све изгубили до 1961. године.

- Срба је било 28 одсто тада на Космету. Ми смо за то време успели себе да дотерамо на испод 10 одсто почетком деведесетих. Код нас постоји митски однос о томе, а код Албанаца тежња да уз помоћ запада истерају оно што хоће. Албанци себи не могу да објасне да имају независност, зато што је по многим прерогативима и даље немају - наводи он.

Вучић каже да ми имамо свој устав и прописе, и да ништа још увек није готово.

- Ја сам данас рекао господину Пахору да ниједна инстанца на нивоу ЕУ није реаговала на последњу изјаву Аљбина Куртија. Само замислите, и то вам осликава положај Србије, и то вам осликава да нема везе ко је на власти у Београду - замислите да сам рекао да морају да се уједине Србија и РС. Реаговали би у року од одмах, како то кажу клинци у Београду. Рекли би нам да смо ми терет прошлости, и све по реду. Зато сам сигуран да не треба да признамо независност Косова, и да морамо да се боримо колико је могуће, да чувамо мир и да нам земља иде напред - рекао је председник.

Вучић је подсетио да су Тадић и Јеремић говорили да не треба да обележавамо годишњицу Олује, зато што ће се наљутити Хрвати, док је јачање Србије омогућило да о томе данас не размишљамо.

О закону, протестима опозиције и екологији

Љиљана Смајловић је рекла да питање Рио Тинта није само еколошко питање, већ и питање како да се оптужи власт да покушава да обави нешто на брзину.

- То се види по овим узвицима. "Вучићу педеру". Видела сам напад на багеристу у Шапцу, где се човек попео и тукао возача, док маса виче "удри га". То је врста насилног политичког беса која је забрињавајућа. Ово је мене врло забринуло, и чини ми се битним. Ја мислим да опозиција види ово као своју шансу, чињеницу да се све више људи интересује за екологију. Ово је покушај да се направи амалгам свега, да се мобилишу против власти, и да се испровоцира полиција како би се снимцима насиља привукао већи број људи - казала је Смајловићка.

Она истиче да код нас има много људи који воле чињеницу да Србија има шансу да очува здраву земљу и здраве производе.

- Опозиција се добро сетила да се повеже са свим људима који се брину за ваздух, за земљу... Пре неколико година Ђилас је дао интервју "Недељнику", где је рекао да је наша шанса у литијуму, и рекао је да би он овде градио фабрике где би се правиле батерије. Ово је најбоља тема коју опозиција има, екологија - рекла је Љиљана Смајловић.

Потом су приказани снимци насиља из Шапца, напада на багеристу, као и вређање и кошкање у Таковској улици у Београду.

Раде Вељановски се вратио на тему о распаду Југославије, и он каже да страни фактор није крив за распад, пошто су и они били изненађени избијањем рата.

Фото: Printscreen ТВ Пинк

- Што се тиче ове теме, ми смо једно јако подељено друштво, и велики је јаз између две Србије. Тај јаз заиста прети да однесе своје жртве. Људи апсолутно имају права да се боре за елементарне ствари, ваздух, воду и имовину - рекао је Вељановски.

Он је рекао да су блокаде и протести били најављени, али каже да нема одговор на то да ли су намерно заказани за дан када је одржана свечана академија СНС.

Вучић је Вељановском одговорио да је страни фактор учествовао у разарању српског националног ткива од шездесетих година, што кулминира уставом 1971. године - нуклеусом распада Југославије.

- Срби су и после рата, упркос чињеници да су постојале потпуно јасне јединице на подручју Хрватске са огромном српском већином, биле политички изоловане и без права на добијање своје покрајине. Прича о томе како су криви Срби у Хрватској, и због "балван револуције", не заборавите да су Срби тада само желели да остану да живе у истој земљи, док су неки други хтели да сецесијом изађу из земље која је била једини међународно признати субјекат - каже Вучић.

Он је рекао да се пре Вуковара десила и 1941. година, и да нико није смео да помене Јасеновац деценијама.

- Срби нису смели да писну, нити да кажу било шта. Нисмо имали улице посвећене Јасеновцу, а Европа и данас ћути на улице Миле Будака. Увек смо морали да ћутимо, зато што је загребачка чаршија са лажним комунистичким шињелима покушавала овде да кроји политику. Они не могу то да забораве, они живе у том времену - казао је председник.

Вучић је потом рекао да је закон о референдуму донесен на инсистирање Венецијанске комисије и ЕУ.

- Директно преузето од Венецијанске комисије. Став да не треба да идемо на преко 50 одсто излазности или на посебне цензусе. Сматрају да ћемо тиме асимиловати гласаче који су уздржани или не излазе, већ подстичемо оне који су активни. Друга ствар је да се тим законом подстичу референдуми, које ми нисмо дуго имали. Све је засновано на нашем Уставу, и правилима ЕУ. Најгоре када се они који се заклињу у ЕУ, мислим на ове попут Брковића овог, а ништа не знају о овоме. И нико из власти не зна да им каже о томе. Ово нема никакве везе са Рио Тинтом, ја то кажем због грађана који су стварно искрено забринути за екологију - рекао је председник.

Он каже да је добро да је екологија данас тема, и да Рио Тинто нема никакве везе са законом који је донет.

- Ми ништа не кријемо, и то ови људи знају. Не говорим о обичним људима, већ о организаторима. Они хоће да преузму примат од ових других, пошто иду избори. Ти који су организовали блокаду су чисти политички криминалци. Устав каже да свако има право да се слободно креће у Србији, и да се може ограничити само законом у екстремним ситуацијама. Ви кршите елементарно уставно право свих грађана. Жале се на багер. Па може да наиђе чиме хоће. Нико нема право да спречава људе да путују, осим полиције - рекао је председник.

Вучић је потом прочитао из Устава да су слободна мирна окупљања грађана дозвољена, и да је СНС све своје скупове пријавио.

- Увек смо све скупове пријављивали. Ми пуштамо ове сваки дан да раде шта хоће, без икакве пријаве. И ово су радили супротно закону, нису пријавили скупове, ништа. Они који блокирају улице и путеве раде то против закона. Полиција је дошла да спречи немире. Имате нарко дилера који је приведен у Тополи, а највећу подршку му пружа други нарко дилер који је ударио жену. Ко сте ви и шта сте ви у овој земљи да блокирате пут. Дођите испред Председништва или испред Скупштине, али не можете да упадате унутра. Само ако победите на изборима - казао је он.

Преседник је запитао одакле било коме право да блокира ауто-пут, и да не одговара.

- Они се сада питају где се полиција изгубила у Шапцу. Па они не могу да подржавају криминал, урадите нешто у складу са законом, а не супротно закону. Е сада да се вратимо на тему. Ми Рио Тинту и даље не дамо дозволу да крене са радовима, а они сутра могу да крену, јер су све откупили. И ми ту одлуку нећемо донети преко ноћи. Циљ свега овога је да мене сруше. Али то морате урадити на изборима. Сад да ли ћете да кандидујете Баку Прасета, или Маринику или Ђиласа, то је ваша ствар - казао је Вучић, и рекао да је протест одржан због нечега што не постоји.

Фото: Printscreen ТВ Пинк

Он каже да није хтео да пусти полицију да се понаша по западним правилима, и да излазе са воденим топовима на улице, или да пуца у људе као што су то радили у Холандији.

- Ми као држава, која има монопол физичке принуде, морамо да се суздржавамо. Али људи не смете да кршите закон. Разговарали смо и о блокади најављеној за следећу суботу. Ја сам рекао да полиција мора да ради свој посао, али мора да се зна - свако коме кола пређу преко ноге, он је одговоран. Они говоре неистине из дана у дан, и мисле да ћете тиме нешто да постигнете. Ја као аналитичар схватам да се Зеленовић, Манојловић и Не давимо Београд боре да преузму примат од Маринике Тепић. Добро, али немојте преко народне грбаче - казао је Вучић.

Он је рекао да је 18 људи покушало да спречи 800 људи у Зрењанину, и запитао је све шта мисле кога је полиција тамо штитила.

- То су ти фини људи и уљудни грађани, који су упадали са моторкама у РТС - казао је Вучић.

Љиљана Смајловић је рекла да морамо да знамо ко финансира различите организације које се крију под плаштом екологије.

- У Шапцу су се пењали на багер да туку возача, па су га вукли и тукли. И то је изазвало каснији сукоб. Ја не верујем да је багер кренуо да растури блокаду, пошто се видело да се кретао веома споро - рекла је Смајловићка.

Она је протестовала због изјаве премијерке Ане Брнабић, која је овакво понашање назвала фашизмом.

- Ми смо сатанизовани, нас су називали фашистима, па нећемо ваљда и сами сада да користимо такав речник. Сада је председник споменуо Брајана Брковића. Људима је јасно ко је он, нема смисла да га називате фашистом. Зашто улазити у ту врсту сатанизације, и зато сада морам да се заложим да слушамо и Радета - рекла је Љиљана Смајловић.

Вељановски се поново вратио на тему Југославије и злочина, и рекао да је и у СФРЈ учено о Јасеновцу.

- Био је геноцид у Јасеновцу, као што је био и у Сребреници - рекао је Вељановски, на шта му је председник кратко одговорио: "За вас".

Професор Вељановски је затим рекао да људи који живе у Србији нису наивни, и да је усвајање два закона повезано.

Фото: Принтскрин

- То уопште није уверљиво. Могао сам и ја да донесем Устав као председник, и да овде читам. То је јуче био потпуно оправдан револт народа, и јуче и данас. Скупио се велики број људи, и полиција се у последње време тако понаша, да реагује кад не треба, а да не реагује кад треба - рекао је професор, на шта му је Вучић пружио своју копију Устава.

Вучић је потом рекао да Вељановски мисли да је српска елита фашистичка, и да су сви који се противе таквом начину мишљења фашисти.

- Ана и Вучевић су говорили о једном облику понашања, који је фашистички. То су радили и Весићу, и др Кону, и Тиодоровићу. То је оно када спречавате друге људе да се крећу, и ограничавате им слободе. Шта је то друго него облик фашистичког понашања. По господину Вељановском ја сам крив и за мурале, и он вероватно мисли да би морали да побијемо све који цртају мурале - рекао је председник.

Он је рекао да професор Вељановски не зна ништа о закону о референдуму и Рио Тинту, али да му звучи неуверљиво.

- У ком то закону пише да смете другима да ограничавате права. Али није господин Вељановски дошао о томе да прича. Већ је дошао да каже како су Срби починили геноцид у Сребреници, да су Срби малтретирали Албанце, и да у Србији постоји фашистичка елита. Нема ниједан доказ, али је уверен у то. Ја мислим да су људи све одлично разумели - рекао је Вучић.

Љиљана Смајловић је рекла да она није стручњак за метро или за литијум, али да уме да слуша аргументовану дискусију и да би као грађанин волела да се укрсте аргументи обе стране о важним питањима.

Фото: Printscreen ТВ Пинк

- Манојловић је рекао да постоје законски услови да се емитује реклама против Рио Тинта. То апсолутно није истина, ја вам то кажем као бивша уредница Политике. Рекламе не смеју да се користе у политичке сврхе. Али би ја волела да он седне у просторију са својим противницима, и да износи аргументе и разговара. Ја сматрам да је то најбоље за грађане. Мени Вучић звучи уверљиво, Радету не звучи. Али бих ја волела да је овде вечерас и неко из тих организација ко је против закона - рекла је Смајловићка.

Она је потом рекла и да није могла да верује шта слуша на Н1, и да се тамо не износе сви аргументи, већ само они који одговарају њиховим гледаоцима.

У студију су потом приказане увреде на рачун патријарха Порфирија због његових позива на мир током почетка поста.

Љиљана Смајловић је казала да је то доказ хладног грађанског рата у коме живимо, и да то показује једну тежњу ка једноумљу.

- То је слично овом изласку на ауто-пут. Моје насиље је слобода говора, а твоја слобода говора је насиље - рекла је она.

Раде Вељановски се сложио са Љиљаном Смајловић, и рекао је да нам је потребно више разговора о важним питањима.

Вучић је рекао да су се данас присталице опозиције окупљале, њих 1950, али да нису блокирали путеве.

- На скупу који је организовао Манојловић било је око 2.000 људи. Данас је цео центар града био затворен због 2.000 људи. Иако је противзаконито и није пријављено, нико није направио проблем. Што се тиче скупова од хиљаду и две хиљаде људи наши скупови би сваки дан требали да буду на телевизијама, пошто са лакоћом окупимо људе. Што се тиче Рио Тинта, ја опет кажем, људи лажу вас, нисмо и даље добили никакву студију. Ја се не плашим ни камења ни напада, први бих отишао у Горњу Недељицу да је тако. Морају људи да схвате да заустављањем саобраћаја на ауто-путу доводе себе у велику опасност - упозорио је Вучић.

Председник је затим подсетио да су и у једном медију објављене увреде на рачун патријарха.

Фото: Printscreen ТВ Пинк

- Ми имамо поларизоване идеје и ставове, али друштво није поларизовано. Ви имате огромну већину на једној страни, и мањину на другој. Ја сам спреман да разговарам са сваким ко хоће да разговара. Али не могу да причам са неким ко нам прети логорима и бацањем у Саву. Овај човек што је возио багер има право да вози. Тај пут је направила држава, а не Зеленовић. Замислите злочина, човек хоће да се вози путем којим има право да се вози - истиче он.

Вучић је показао податке о загађењу у Бору, по којима се види да је ваздух у том граду много чистији у односу на претходне периоде.

- Спреман сам да идем у Криваљ, и у Бор, да причам са људима које хоће да иселе. Кад хоћете доћи ћу у Горње Недељице и Крупањ. Па не воли Виола Фон Крамон више Крупањ од мене. Сам Ћута је рекао да су га плаћали из Аустрије, а био је тајкун који је хтео да гради МХЕ. Плаћали га Аустријанци који имају 20 пута више хидроелектрана од њих. Ево сада немамо, не градимо енергетске капацитете. Па онда вичу "Чернобиљ!", када поменемо нуклеарне електране. Људи, лажу вас, ово никакве везе са Рио Тинтом нема, лажу вас због избора - казао је он.

Вељановски сматра да је опасно да се говори о људима који протестују као да нису равноправни грађани, и додао да не верује у истраживања која је показао Вучић.

Председник је рекао да су станице за мерење загађења исте као и раније, и да их је бирала Европска унија.

- Није питање да ли верујемо у истраживање или не. Избори су најбоље истраживање. Неки на њима нису учествовали, зато што су знали да су слаби. Ви мени кажете да немам поштовање према људима. Па јел требало да извеземо водене топове и гађамо људе. Тукли су девојку полицајца, у Шумадији, и склонили смо полицију. Јел треба да се додворавамо некоме зато што блокира ауто-пут. Они само тиме губе, све више им се смањује број људи који их подржава. То је највећа грешка коју су направили. Блокада путева је нешто најгоре за вас. Ја сам срећан што се јуче видела разлика у Београду, између људи на нашем скупу, где ниједно име није изговорено у негативном контексту. А шта су са друге стране говорили - запитао је председник.

Фото: Printscreen ТВ Пинк

Љиљана Смајловић је рекла да постоји луксуз који имају земље као што је Немачка или Америка, које могу да купују од других, а да чувају своје и не експлоатишу.

Председник је рекао да Немачка има огромне резерве литијума, да је Чешка на другом месту, док је Србија трећа.

- Немци су кренули да експлоатишу, пре свега мања налазишта. Зато ја кажем, и даље чекамо студију, и нећемо никога склањати са огњишта, домаћине из Горње Недељице, ако то не буде било потпуно чисто за експлоатацију - рекао је председник.

Цена гаса и састанак Вучића и Путина

Љиљана Смајловић је рекла да је чуди како и даље чита дијаметрално супротне информације у разним медијима.

- То је та садашња Србија у којој никада не седи довољно људи у једној соби да се утврди шта је тачно. Ту има толико детаља и потребни су експерти да одговоре свима овима који зналачки говоре о томе. Ја онда слушам како нам цена није никаква, и да Немци имају боље. Па онда чујем да је ништа и то што је Путин пожелео Вучићу срећу на изборима. А онда када почне разговор око тога шта ће сада да буде, они вичу да ће да настрада Вучић, и да ће ЕУ да дигне тон. И очекујем онда да водитељка запита зашто, ако је то што смо добили ништа - рекла је Смајловићка.

Она каже да је јаз дубок, и истиче да су опозициони медији врло присутни и енергични, као и да врло добро раде свој посао.

- Вучић има веома слабу опозицију, и ови медији играју улогу уместо њих. Постоји велики јаз, и морамо помоћи људима да разумеју шта се дешава - рекла је Љиљана Смајловић.

Вељановски је рекао да цена гаса коју је Србија добила од Путина није најнижа, већ да Белорусија, Турска и Кина имају ниже.

Фото: Printscreen ТВ Пинк

- Ми смо наше капацитете енергетске изручили Русији. Ја нисам проверавао за овај разговор. Али колико ја знам ми смо 2013. потписали уговор на 10 година који предвиђа како се регулише наша куповина гаса. Ипак се ово може посматрати као предизборна кампања, и људима није тешко да разумеју да су односи Путина и Вучића такви да су могли да се обаве телефоном - рекао је Вељановски.

Љиљана Смајловић је потом подсетила да је Запад искористио Вучићеву посету за страшан напад на Путина, пошто се он тобоже одао ценом гаса за Србију, и да користи енергенте као политичко оружје.

Вучић је рекао да му је много тешко да одговара људима који мисле да је земља равна плоча, људима који верују у ХААРП, али и на примедбе Радета Вељановског.

- Да објасним народу, договорена је формула. Нафтна формула која није била тако добра некада као што је добра данас. У међувремену је берзанска цена гаса драматично порасла. Ми се годину дана боримо за ово, неколико месеци је било немогуће решити. Руси имају проблем о коме неће да говоре. Чак 70 милијарди кубних метара гаса недостаје Европи, а сви хоће да истисну Русе и не дају им да продају енергенте - рекао је председник.

Он је рекао да је садашња власт успела да изгради гасовод, за разлику од претходних, и да сада можемо да преговарамо о цени гаса.

Фото: Printscreen ТВ Пинк

- Председнику Путину велико хвала што нам је дао ову цену. Видећемо колика ће бити после шест месеци. Али знате шта? После ће сви да скоче, и да се жале. Па наравно да Белорусија плаћа јефтиније гас, па побогу те две земље су у савезу! У Заједници независних држава. Такве глупости сам приморан да слушам. А ја вам гарантујем да ћемо ми имати најнижу цену у Европи, не рачунајући земље ЗНД - рекао је Вучић.

Председник је казао да је цела српска делегација у Русији била пресрећна када је постигнут договор, али да је било неизвесно до краја.

- Јесмо ли имали гасовод? Нисмо. А сада га имамо. Јесмо ли имали метро? Нисмо. А имаћемо. Јесмо ли градили болнице? Нисмо, а сада их имамо. Можете да причате све најгоре о мени, али резултати су оно што говори о свима нама. А шта ћемо после шест месеци за гас видећемо. Ја сам са Путином причао три сата. Шта сада, три сата да причамо телефоном - рекао је председник.

О медијима и дијалогу

Раде Вељановски је потом објаснио зашто је тражио формирање привременог тела за надзор медија.

- Представници владајуће странке и Владе рекли су прво да неће да прихвате то тело, али су касније прихватили. С тим што су структуру коју сам ја предложио, променили. И то тело треба да ради оно што му име и каже. То је привремено надзорно тело, и оно не би суспендовало РЕМ. То тело је требало да врши конструктивни притисак, и да саветује на основу већ постојећих медијских захтева - рекао је Вељановски.

Он каже да нема илузија да ће задовољити све, и да ће променити све, као и да се не уздржава да буде критичан ни према власти ни према опозицији.

- Ту мислим на двоструко уређивање РТС и смену савета РЕМ. Мене није уздрмало то што ме оптужују да радим за Вучића. Ја мислим да Вучић и ја можемо да будемо на истој страни у томе, да створимо услове за бољу јавну комуникацију, и за културу дијалога. Као што каже Љиљана, да свако каже свој став. Наша медијска сцена није сјајна, и ја немам илузија да ћемо је променити, али бар један корак би био одличан - објаснио је Вељановски.

Вучић је рекао да не жели да се меша у тему регулисања медија, и шаљиво додао да му је драго што је господин Вељановски могао да га трпи неко време.

- Пошто сам на Н1 главна тема, и сви други нису заступљени као што сам ја - рекао је председник, и додао да му је драго што је разговарао са Вељановским, као и да је добро што су се чули различити аргументи.

Председник је затим још једном скренуо пажњу да је случај Рио Тинто потпуно непостојећи случај, који је измишљен.

- Код Срба постоји једна дивна особина, а то је да су везани за земљу. И сада када ви кажете људима "Узеће вам земљу", они ће да реагују. Пазите, има људи који сутра иду да блокирају седницу Скупштине општине Лозница која не постоји. Једна лаж сустиже другу лаж. Што се тиче мојих гостовања по медијима, ја сам одговарао на питања сваког новинара. И то је увек било тако - рекао је председник, и додао да је одговорио на више од 3.000 питања људи са Нове С, Н1 и Њузмакс Адрие.

Он је потом рекао да представници опозиције готово никада не одговарају на питања новинара телевизије Пинк.

Вучић истиче да је закон о експропријацији понукан изградњом Националног стадиона, а не Рио Тинтом.

- Имао би примедбе да сам видео предлог Закона о референдуму, али то није питање за мене. То је по Уставу, а ја имам право само да вратим закон који није по Уставу. Мој правни тим ће сутра да ми достави мишљење, као што увек добијем за сваки закон - казао је председник.

Вучић је додао да је услов многих инвеститора био да Србија направи гасовод, и да је то донело опстанак многим људима, наводећи као пример Владичин Хан.

- То је важно за инвеститоре, посебно за оне који су у аутоиндустрији. Е сада видите, нама стално кажу да смо квази демократе, да смо лажна елита, али се страшно љуте када им се каже да су лажни еколози. Ја полазим од онога што је Маргарет Тачер говорила: "Немаш неке резултате, ако немаш много политичких непријатеља". А ја их имам пуно - рекао је Вучић.

Председник је рекао да је метро најбољи пример за садашње стање Србије - о њему се деценијама причало, док је сада пробијена земља, и народ зна да ће метро бити готов.

- И онда питају: "Па што Национални стадион?" Па стално питају за нешто. Тако су питали за трећу ковид болницу у Новом Саду, а она нас је спасила током овог таласа. Зашто Национални стадион? Па зато што напредујемо, јуримо напред, хоћемо да будемо права метропола. Град ће се ширити на ту страну, то ће бити сјајно - рекао је он, и на крају послао поруку људима који су забринути због Рио Тинта:

- Људима који су забринути за српску земљу да кажем, да се не секирају, и да руководство Србије води рачуна о српској земљи и земљи свих грађана Србије, и то је наш посао и то ћемо увек радити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)