ВУЛИН О ПРОТЕСТИМА У БЕОГРАДУ: Открио шта је био прави разлог окупљања

Новости онлине

28. 11. 2021. у 15:41

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је Србија демократска земља у којој свако има право да изрази свој протест, али да је спречавање других грађана да се слободно крећу покушај изазивања сукоба и нереда.

ВУЛИН О ПРОТЕСТИМА У БЕОГРАДУ: Открио шта је био прави разлог окупљања

Фото: Принтскрин Елта ТВ

- Кварити свакодневни живот својим суграђанима, онемогућавати их да се нормално крећу није нешто што је политика, то је иживљавање. То је покушај да се изазивају сукоби и покушај да се праве нереди - рекао је министар Вулин новинарима након свечаног отварања граничног прелаза и пуштања у рад и мост "Братољуб", који повезује општине Братунац и Љубовију.

Према његовим речима, главни разлог јучерашњег окупљања био је да се заустави долазак присталица Српске напредне странке у Београд.

- Наравно није успело и нема разлога да успе, такве ствари не треба да се дешавају. Сад гледам у медијима, они који су јуче читав дан кршили закон сада причају о кршењу закона - рекао је министар Вулин.

Прецизирао је да ниједан скуп није био одобрен, да ниједан надлежни орган није дао одговарајућу дозволу, поступајући апсолутно у складу са законом.

На неколико места, како је министар Вулин навео, нападнута је полиција, а закон се кршио сваког секунда током јучерашњег дана, да бисмо потом у појединим медијима слушали те исте лјуде како причају о некаквом кршењу закона.

- Ја се надам да ће сви који се баве политиком разумети да између политике и кршења закона не може бити знака једнакости - поручио је министар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)