ЖУСТРА РАСПРАВА НА ТВ ПРВА: Др Шеклер - Марија, немојте са мном да се расправљате, не упадајте ми у реч!

Новости онлајн

28. 11. 2021. у 14:17

У ЈУТАРЊЕМ програму ТВ Прва гостовали су доктор Предраг Кон и доктор Миланко Шеклер који су говорили о новом соју вируса корона.

ЖУСТРА РАСПРАВА НА ТВ ПРВА: Др Шеклер - Марија, немојте са мном да се расправљате, не упадајте ми у реч!

Фото: Принтскрин/ТВ Прва

Доктор Шеклер је реаговао на констатације да је нови сој короне омикрон "Франкејштајн", "супер-мутант" и да има бројне мутације, што доводи до тога да је врло лако преносив. 

- Докторе, реците нам какав је то супер-мутант, да ли је тачно да има више од 50 веома опасних мутација, 32 само на спајк протеину? - упитала је водитељка Марија Савић Стаменић. 

- Како то супер звучи кад се то тако каже... - рекао је Шеклер на шта се надовезала водитељка: 

- Не звучи супер, звучи грозно. 

- То што ви кажете звучи грозно, али то није чињеница. То Феанкејштајн, супер-мутант, за мене је то крајње непрофесионално. Ако СЗО која се бави класификацијом вирусом корона каже да нема довољно података, да има много мутација али да ми не можемо да знамо како ће оне да утичу на понашање вируса. Зашто то нико не пренесе?! СЗО упозорава да су потребне недеље да се виде особине овог вируса. Овај вирус је у Јужноафричкој републици откривен почетком новембра, Национално тело за преносиве болести Јужноафричке републике је рекло да нема информација о повећаној смртности, нема информација да су промењене клиничке слике, има података да има доста асимптоматских случаја. Што то неко није пренео? 

- Али и ово су научници, цитирала сам вам на почетку - рекла је водитељка.

- Ма нису, који научници - узвикнуо је Шеклер.

- Јесу, цитирала сам човека на почетку. Ради на Харвард школи јавног здравља у Бостону - рекла је Марија Савић Стаменић. 

- Марија, немојте Ви са мном да се расправљате. Мени је најлакше било да потврдим оно што сте Ви рекли! Па шта ако има 32 мутације, то је моје питање! Па шта?! Била је алфа, бета... Сачекај,те, немојте Ви мени да упадате у реч! Хоћете да ме пустите да кажем? Била је алфа, била је бета, гама, делта, му варијанта, базилски сој... Хоћете да вас подсећам колико слова је прошло за овај 21 месец и сваки пут када се појави ново слово, иста ствар - креће драма! Стварно нема потребе за тим, сачекајте да се обаве испитивања. У овом тренутку не постоји нобеловац, геније, супер паметан човек који може да каже да ли је овај вирус променио особине. Не можете сваки дан да причате "Франкејштај, супер-мутант, сви ће да умремо". Ви преносите само оно што је супер узнемирујуће - рекао је Шеклер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)