НИКО НЕ СМЕ ДА МАЛТРЕТИРА БЕОГРАД: Горан Весић о блокирању улица и ауто-пута

Новости онлајн

28. 11. 2021. у 11:36

У СРБИЈИ свако има право да изражава своје мишљење на начин на који сматра исправним, укључујући и путем протеста. Нико, међутим, нема право да протестујући угрожава друге људе, омета њихов начин живота и ограничава њихово кретање - рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

НИКО НЕ СМЕ ДА МАЛТРЕТИРА БЕОГРАД: Горан Весић о блокирању улица и ауто-пута

Фото П. Митић

Нажалост, то се јуче догодило у Београду. Неколико стотина људи, који су мањина у нашем друштву, покушали су да блокирају саобраћајнице и тако су малтретирали десетине хиљада људи угрожавајући им право на слободно кретање јер због тога нису могли да стигну тамо куда су наумили. Да не говоримо о јавном превозу који је каснио због њихове блокаде. Да ли су размишљали колико деце се налазило у колони возила док су они блокирали аутопут? Увек ћу стати иза Београђанки и Београђана и нико неће смети да се иживљава над њима.

Постоје други начини да се искаже мишљење или незадовољство али не тако што ће се ограничавати право на кретање другимa. Тако је у свакој демократској земљи света. Размислите шта би се догодило у Немачкој да некоме падне напамет да блокира аутопут.

Зато у име Београда молим оне који су јуче блокирали саобраћајнице да пронађу други начин да изразе своје незадовољство а не тако што ће да се свете Београђанкама и Београђанима - закључио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)