НАШ ДРУГИ РОДИТЕЉ, ОДЛАЗИШ У ВЕЧНОСТ: Ружић се опростио од Милутина Мркоњића

Новости онлине

27. 11. 2021. у 22:04

МИЛУТИН Мркоњић, почасни председник СПС и бивши министар, преминуо је данас у Београд.

НАШ ДРУГИ РОДИТЕЉ, ОДЛАЗИШ У ВЕЧНОСТ: Ружић се опростио од Милутина Мркоњића

Фото: Танјуг/Сава Радовановић/Драган Станковић

Од њега се опростио и министар просвете и страначки колега Бранко Ружић.

- Легенда, великог срца, саткан од емоције, грубе појаве, најнежније душе, светионик и оријентир, патриота, градитељ, социјалиста, шмекер, господин, љубитељ спорта, кафане, твоја псовка је била лековита, животна парола је била едукација. Наш други родитељ. Одлазиш у вечност - написао је Ружић на твитеру.

Мркоњић је рођен у Београду, 23. маја 1942. године, а дипломирао је 1971. године на Грађевинском факултету у Београду.

По завршетку факултета радио је у Бироу за студије и пројектовање железница, а од 1974. године био је руководилац Сектора за пројектовање. Године 1977. запослио се у Центру за истраживање и пројектовање, а његовим спајањем са Саобраћајним институтом постаје његов директор.

Такође је био потпредседник Народне скупштине Републике Србије од 8. маја 2007. године. Након што је председник Скупштине Томислав Николић поднео оставку, Мркоњић је преузео председавање седницама Скупштине као најстарији од потпредседника, до избора новог председника Оливера Дулића 23. маја 2007. Пред Мркоњићем је Влада Републике Србије положила заклетву 15. маја 2007. године.

У Влади која је формирана након избора у мају 2012. године, Милутин Мркоњић је обављао функцију министра саобраћаја до реконструкције која је завршена 2. септембра 2013. године. На том месту га је заменио страначки колега Александар Антић.

Супруга Милутина Мрке Мркоњића је Драгана Даша Мркоњић, која је годинама радила као адвокат, а касније и као судија. Њих двоје су били у браку више од 30 година.

Од 2012. године је био у вези са познатом певачицом Аном Бекутом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)