ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ СНС: Нема повлачења, идемо у највећу победу до сада! (ФОТО/ВИДЕО)

Ј. И.

27. 11. 2021. у 16:36 >> 17:08

СРПСКА напредна странка (СНС) организовала је данас у Београду свечану академију поводом 13 година од оснивања највеће странке у Србији.

ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ СНС: Нема повлачења, идемо у највећу победу до сада! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Новости

Академија је одржана у београдској Штарк Арени и почела је у 18 часова. 

Обраћање председника Вучића

Председник Александар Вучић се захвалио свима који су дошли, а посебно онима који нису успели да уђу у Арену.

- Они који су данас хтели да другима забране слободу, нису знали да су Срби инаџије и да највише "воле" када им неко брани право на слободу. Зато сте и дошли овде, и показали свима колико волите Србију. Данас сте показали како изгледа пристојна Србија. Док сте ви долазили мирно, аутобусима, неки други којих је вишеструко мање понашали су се другачије - рекао је Вучић.

Он се обратио и свима који су се обратили људима, и подсетио да предаја није опција, као и да нема повлачења пред било киме.

- Поносан сам што сам видео неке младе људе које готово и не познајем. Зато што смо ми успели да изградимо неке младе људе, који имају жељу да ураде много за своју земљу. Дошли су из разних делова наше земље, која је много боље повезана него што је икада била. У овом тренутку градимо десет ауто-путева и брзих саобраћајница. Изградили смо више болница и домова здравља, реновирали, више него што је у 50 године урађено - рекао је Вучић.

Фото: Д.Миловановић

Председник је подсетио да су изграђена и четири научно-технолошка центра, у којима раде млади људи који вуку Србију напред.

- И док су неки затварали музеје и позоришта, ми их отварамо. Док су неки годинама дуговали премије нашим спортистима, ми их исплаћујемо одмах. А то кажем зато што смо успели за ових 13 година као политичка странка да променимо свест код наших људи. Да више не важи за нас да смо последњи у свему. Зато сам срећан што данас у свему очекујемо успех. Када кумулативно погледате 2020. и 2021. Србија ће бити земља са највећим економским растом у целој Европи - рекао је председник, и добио громогласни аплауз.

Фото: Новости

Вучић истиче да смо 2008. године били друга земља, али од дна.

- Како се ствари брзо мењају. Зато расте нервоза код неких, који су навикли да им стране амбасаде формирају владе. А ја сам поносан, да док је год СНС на власти, ова земља водити самосталну политику, у интересу народа и грађана Србије. И не могу да вам опишем колико сам поносан на ту одлуку - казао је он.

Председник каже да људе нико не може да превари, и да људи имају очи да виде напредак и бољитак.

Фото: Новости

- Мислим да је данас веома важно да показујемо озбиљност. Да не показујемо мржњу и острашћеност. Добио сам данас хиљаде порука људи који су ми тражили да их пустим да се обрачунају са овима што су блокирали. Али не, и они су наша браћа и сестре, и морамо и за њих да бринемо. Сувише смо мали као земља да бисмо имали право на сукобе. Сукобе нека други изазивају, ми ћемо да уједињујемо народ  и све пристојне и нормалне људе. То је једина будућност ове странке и наше земље. И хвала вам што представљате пристојну Србију, која схвата важност тога да будемо уједињени - истакао је Вучић.

Фото: Д.Миловановић

Председник је потом показао на "Радишу", багер који је постављен да симболише велике радове и напредак, и рекао да та машина није ту да руши, већ да гради.

- Србија се налази на европском путу, али Србија неће напустити своје пријатеље. Зато Србија сада има најнижу цену гаса у Европи, и може да рачуна на подршку по питању КиМ. И Србија се неће одрећи пријатељства са Русијом и Кином. А неће ни они пријатељства са нама - казао је председник.

Фото: Новости

Он је поводом хрватске набавке "рафала", рекао да Србија јача војску како више нико не би могао да нас понижава као деведесетих и двехиљадитих година.

- А ови који мисле да су најјачи, а веома су јаки, они не знају, још их нисмо обавестили, да нешто ускоро стиже у Србију, а много пре ће стићи него то што су они купили и чиме се хвале - казао је председник.

Вучић истиче да се више неће понављати Олује, Бљескови и погроми, без обзира на све притиске.

Фото: Новости

- Рушите ме како хоћете и колико хоћете, али Србија то никоме неће дозволити. Мало огњишта имамо да би их препуштали. Србија ће показати бригу за свој народ, и када је сви нападају. Кажу да нападамо БиХ. Па тамо живи 30 одсто Срба, који се не стиде да кажу што су Срби - рекао је председник, а потом упутио поруку Србима у Црној Гори:

- Наш грех је у томе што имамо веру у свој народ, своје писмо. У томе што се не стидимо што смо Срби. Кога смо угрозили и запретили. Никоме нисмо и никада нећемо. Нећемо се стидети Срба у Црној Гори, и помагаћемо свим српским удружењима колико год можемо. 

Вучић каже да хоће да сви сматрају Србију као своју земљу, све мањине које живе у нашој држави.

Фото: Д.Миловановић

- Верујем да ћемо бити изложени бројним притисцима, зашто би волели да будемо јачи. Али ми морамо бити чврсти и снажни, да чувамо оно што је наше. Да се не стидимо наших успеха и прошлости, и да поштујемо све жртве. Да можемо да подигнемо храм Светог Саве, споменик Стефану Немањи, за који су говорили да ће да га руше. А ја вам данас кажем нико га никада неће рушити! Али морамо и бити отворени за све људе у региону. ЗАто је велика идеја "Отвореног Балкана". Да се повезујемо са другима у региону, и та иницијатива ће нам много донети у будућности - казао је председник.

Он истиче да жели да наша снага буде наш рад, вера у будућност и булдожер који гура земљу напред.

- Једна изрека каже да постоје три врсте људи. Они који се чуде када се нешто деси, они који гледају када се нешто деси, и они који делају када се нешто деси. И оно што ме радује је што смо постали они који раде и делају - казао је Вучић.

Фото: Д.Миловановић

Председник је подсетио на тешку ситуацију коју је затекао 2012. године, и да у државној каси није било пребијене паре.

- Како кренемо и покренемо земљу, десиле су се поплаве. Таман завршимо са поплавама, кренемо са фискалном консолидацијом почела мигрантска криза. И не постоји мука која нас није задесила, и из сваке смо изашли јачи. Дошла је корона, и први смо обезбедили вакцине и лекове. И ја сам заборавио једну ствар. Обећао сам пензионерима да ће пензије да прате плате. И пошто нису то могле, зато ће најстарији за два месеца добити 20.000 динара. И хоћу да се захвалим пензионерима што су увек волели своју Србију, што су је градили и изградили, и ја желим да се одвојим на секунд од говорнице да се поклоним нашим пензионерима - казао је председник.

Председник се потом поклонио пензионерима у публици, и рекао је да су то људи који су највише радили и давали, а најмање кукали.

Фото: Д. Миловановић

Вучић је рекао да се на следећој скупштини странке неће кандидовати за председника СНС.

- Али никада се нећу одвајати од ове странке, и борићу се са свима вама на предстојећим изборима, а од вас тражим да то буде највећа победа икада. Нема повлачења пред најгорима, пред онима који би да пљачкају нашу земљу. И зато да се борите јаче него икада. А ја вама кажем да вас волим више него икада, и да сам поносан на вас. Остало је четири месеца, и зато у највећу победу до сада, у победу за Србију, и за нашу децу.

Милица Николић: Нећемо се повлачити

Милица Николић, правница из Пожеге, рекла је да памти време када су људи остајали без посла, и када су се гасиле фабрике.

- У времену када су нашу земљу неки људи хтели да поделе, а њом владали неки људи који јој нису желели ништа добро. Утеху смо налазили када је род малине био добар, да беремо вредно од јутра до сутра, само да никада не видимо родитељску сузу - рекла је она.

Фото: Принстреен/Пинк

Фото: Д.Миловановић

Фото: Д.Миловановић

Фото: Д.Миловановић

Николић је подсетила да у Пожегу следеће године стиже ауто-пут, и да ће Пожега и Чачак постати раскрснице нових путева и пруга, градови нових вртића и фабрика, насмејаних људи којима је Вучић донео сигурност.

- И знам да наша деца више неће гледати сузе на лицима својих родитеља. И нећемо се повлачити пред онима који су "Будимку" оставили у рушевинама, а она данас ради. И који су пола века закаснили да изграде ауто-пут, а он сада стиже.

Анастасија Димитријевић: У Србији која расте и развија се видим своју будућност

Анастасија Димитријевић из Врања, три године за редом најбоља студенткиња ФОН-а, рекла је да су за њу највећи пример напретка технолошки паркови који су изграђени последњих година.

Фото: Принстреен/Пинк

- То нам омогућава да са лакоћом планирамо нашу будућност. Морам да подсетим и на напредак у мом граду. Врањска бања поново постаје оаза, док обновом позоришта "Бора Станковић" можемо да надокнадимо пропуштено. У Србији која расте и развија се видим своју будућност - рекла је она.

Анастасија Димитријевић је рекла да је на младима сада ред да се одуже својој земљи најмоћнијим оружјем, а то је знање.

Лазар Ристовски подсетио како су светски државници говорили о Вучићу

Глумац Лазар Ристовски је потом подсетио како су некада и данас говорили страни државници о нашој земљи, али и председнику Вучићу.

- Сада је у почасни списак унето и ваше име. Знам вас као присталицу најбољих односа Србије и Русије. Захваљујући вама сарадња наших народа напредуј највише у историји - рекао је Вучићу председник Владимир Путин.

- Данас Србија више треба Европској унији него ЕУ Србији - рекао је мађарски премијер Виктор Орбан.

Ристовски је потом подсетио и како је Ангела Меркел говорила о Вучићу током недавне посете.

- Ја сам упознала председника Вучића као човека који не даје лажна обећања, већ као човека који испуни оно што каже.

Братислав Лазић: Сваки Србин данас гледа у свог председника

Братислав Лазић, хирург и професор Медицинског факултета у Приштини следећи се обратио присутнима, а у тренутку када је излазио на бину више минута се орило "Косово је срце Србије".

- Сваки Србин данас гледа у свог председника, и верује му јер зна да сваки тренутак и свака борба је усмерена на наш опстанак и останак на вечним огњиштима. Не постоји српска средина на Косову где није стигла помоћ нашег председника. Уназад 40 година се није улагало на Косову као што се то чини сада - рекао је Лазић.

Фото: Д.Миловановић

 

Он каже да снага наше државе њему улива велики осећај сигурности.

- Ми Срби нисмо неко ко краде туђи идентитет, не посежемо за јабуком у туђем дворишту. Желимо мир са свима, али чувамо нашу културу и гробове наших предака, ма колико била велика сила која нас притиска. Чувамо и бранимо јер то припада целокупном српском роду - рекао је др Лазић.

Доктор је рекао да ће зато увек учествовати у домаћинској изградњи наше Србије.

- Док је Александра Вучића, нашег председника, СНС и Српске листе, биће сигурно и нас на Косову и Метохији.

Милица Вуковић: Поносна сам због позитивних промене

Милица Вуковић, етнолог и антрополог из Кладова, кустос Народног музеја, подсетила је на велике ствари које су урађене у претходном периоду.

Фото: Д.Миловановић

Она је рекла да је планирала да напусти земљу, али је одустала од тога због напретка наше земље.

- Понос који осећам због позитивних промена које се дешавају је ме је мотивисало да данас станем пред вас. Хвала председнику Србије и свима који помажу и дају подршку културним установама.

Сара Павков: Поносна сам на Србију

Сара Павков, еколог и борац за заштиту животне средине, рекла је да је у строју СНС упознала велики број младих и храбрих људи.

- Борили смо се за наш Нови Сад, нашу Војводину, али и сваки град и општину, село у нашој Србији. Када данас погледам иза себе поносна сам на све што је урађено. Поносна сам на Србију - рекла је она, и позвала све људе да удруже снаге за обнову Србије.

Фото: Д.Миловановић

Уверена сам да су здрава и чиста животна средина императив за будућност, и да је Србија лидер у региону, па мора постати и лидер у области заштите животне средине.

- Сви као један се морамо борити јер ми смо Србија - рекла је она.

Интонирањем химне почела свечаност

Химном Србије "Боже правде" почела је свечаност обележавања 13. годишњице од оснивања СНС.

Фото: Д. Миловановић

Потом је приказан кратак филм којим се подсећа на тешку ситуацију са којом се наша земља суочавала, и трансформацију кроз коју је Србија прошла од 2012. године.

- Наша економија последње две године најбрже расте у целој Европи. Плате настављају да расту, а чинимо и оно најважније за будућност Србије - помажемо свакој породици која жели дете. Једина граница су нам наши снови - рекао је Вучић у том споту.

Вучић стигао у Арену

Председник Вучић стигао је у Арену, где га је дочекао громогласан аплауз и скандирање "Ацо Србине".

Он се потом поздравио са окупљенима, и заузео своје место у првом реду.

Фото: Ј.И.

Фото: Д.Миловановић

Фото: Д.Миловановић

Фото: Ј.И.

Фото: Д.Миловановић

Фото: Новости

Арена дупке пуна 

Штарк Арена, у којој се одржава свечана академија СНС, дупке је пуна.

На трибинама и централном делу су хиљаде и хиљаде људи који чекају почетак програма.

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Вучић се обратио окупљенима испред Арене

Председник Србије и СНС Александар Вучић обратио се окупљенима испред Арене.

- Бескрајно вам хвала што сте овде са нама, и што вам није тешко да будете испред Арене, и дошао сам само да вам кажем да имамо задатак да се боримо за нашу земљу и за наш народ, и да се боримо за свакога од вас, да им покажемо разлику између пристојне Србије и онога што сте данас видели. Немамо право никоме да дамо да растури оно што смо радили - рекао је председник.

Фото: Принтсцреен ТВ Пинк

Он је рекао да СНС мора да победи убедљивије него икада, и поручио је окупљенима да их много воли.

- Наша Србија је најважнија, наша деца су најважнија. Живела Србија, и свако ваше место ћу обићи у наредним месецима.

Председник Вучић аутобусом стиже на свечаност

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Арену аутобусом, са омладином Српске напредне странке.

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Они који не раде ништа углавном не греше, они раде све без икакве одговорности. Ја желим да се ови млади људе науче одговорности и вредном раду. Ја желим да им оставимо пристојну Србију, земљу која не иде воденим топовима на демонстранте, да пушта све, али која ће заштити уставни поредак - рекао је Вучић.

Премијерка Ана Брнабић за "Новости"

Ана Брнабић, председница Владе Србије, говорила је за "Новости" о данашњој блокади и рекла да су "људи су имали могућност да виде шта значи деструкција и фашизам".

- Кад кажем фашизам, то је апсолутно фашизам, то да ви забрањујете неким људима да се крећу, да им забрањујете да иду на своје страначке скупове, да им забрањујете да путују, блокирате међународне путне правце, саобраћајнице, раскснице, да не дате људима да нормално живе, то је деструкција и фашизам - истакла је Брнабић за "Новости".

Десетине хиљада људи и даље чекају да уђу у Арену

Пред сам почетак свечане академије поводом 13. годишњице од оснивања Српске напредне странке, хиљаде људи и даље чекају да уђу у Штарк Арену.

Трибине су већ пуне чланова и симпатизера највеће странке у Србији, који песмом и аплаузима чекају почетак програма.

Они који не буду ушли у Арену скуп ће пратити са видео бима, и рекли су да желе да искажу подршку и да бодре председника и СНС.

И "Радиша" на свечаној академији

У централном делу Арене постављен је багер "Баги Радиша", као симбол рада, изградње и великих инвестиција у инфраструктуру Србије у последњих седам година.

Ори се "Ацо Србине"

Пред почетак свечане академије у Арени окупљени су почели да скандирају "Ацо Србине", изражавајући подршку председнику републике и Српске Напредне странке Александру Вучићу.

Брнабић стигла на академију, Арена се пуни

Председница Владе Србије и потпредседница СНС Ана Брнабић је стигла на скуп, док се Арена полако пуни људима који долазе из целе Србије.

На трибинама су окачени транспаренти подршке председнику Александру Вучићу и Српској напредној странци из свих крајева наше земље, од Војводине до Косова и Метохије.

Ареном се ори "Србија, Србија".

Хиљаде људи пред Ареном

Хиљаде чланова и симпатизера СНС су већ стигли пред Штарк Арену, иако до почетка свечаности има још сат и по времена.

Симпатизери, који су стигли из целе Србије, са собом носе заставе Србије и Српске напредне странке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације