НАЧЕЛА ПОЛИТИЧКОГ ДЕЛОВАЊА У 10 ТАЧАКА: СНС представила план за стабилну и јаку Србију

Novosti online

26. 11. 2021. у 18:47

СРПСКА напредна странка представила је вечерас програмска начела те странке, а члан Главног одбора СНС-а Дејан Ђурђевић казао је да ће сутра та начела политичког деловања за будућност бити усвојена, а да ће се на њима заснивати политичко деловање СНС-а у наредном периоду.

НАЧЕЛА ПОЛИТИЧКОГ ДЕЛОВАЊА У 10 ТАЧАКА: СНС представила план за стабилну и јаку Србију

Фото: Танјуг

Политички програм СНС-а, односно начела политичког деловања имају 10 тачака, казао је Ђурђевић и додао да се односе на стално јачање укупне друштвене стабилности Србије, самосталност наше земље, вођење спољне политике, односно политике изградње пријатељства са суседима и јачања сарадње у међународној заједници.

Такође, начела се односе и на економију у фокусу политике СНС, затим демографски опоравак земље, образовање као темељ убрзаног напретка и развоја Србије, очување српске културе, језика и идентитета, нулту толеранцију према организованом криминалу и корупцији, чисту и здраву Србију и развој културе политичког дијалога у друштву.

Ђурђевић је истакао да су од оснивања СНС-а чланови те странке стално имали на уму да странка није прост скуп чланова који имају исту чланску карту, већ да су то људи који се боре за исте идеале, циљеве.

- То око чега смо се окупили помогло је да пребродимо све изазове. Нећемо се бавити само прошлошћу, окренути смо ка будућности и зато ћемо сутра усвојити начела која се односе на политику коју ћемо спроводити у наредном периоду - казао је -Ђурђевић.

На почетку, Ðурђевић је пренео поздраве председника СНС Александра Вучића и његово извињење што због других обавеза није могао вечерас да присуствује на представљању начела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)