УКИНУТЕ СВЕ ГРАНИЧНЕ КОНТРОЛЕ ИЗМЕЂУ АЛБАНИЈЕ И КИМ: На свим пунктовима ће бити постављене камере

Новости онлајн

26. 11. 2021. у 15:18

СЛОБОДНО кретање грађана у Албанији и на Косову и Метохији биће олакшано, а контроле на граници ће бити обустављене, саопштио је албански министар унутрашњих послова Бледар Чучи.

УКИНУТЕ СВЕ ГРАНИЧНЕ КОНТРОЛЕ ИЗМЕЂУ АЛБАНИЈЕ И КИМ: На свим пунктовима ће бити постављене камере

Фото: Ј. Матијевић

Министар албанске полиције је рекао да ће у сарадњи са својим колегом из лажне државе Косово Џељајем Свечљом, на граничним пунктовима бити постављене камере које ће служити за праћење улазака и излазака.

Према Чучијевим речима, иако то није део данашњих договора, то су тражили и албански премијер Еди Рама и премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти на свом последњем састанку.

- Нећемо чекати летњу сезону да олакшамо слободну циркулацију људи, посебно на главним граничним прелазима - навео је албански министар.

Камере ће аутоматски регистровати регистарске таблице аутомобила који пролазе преко границе без потребе да службеници проверају сваког возача.

Министар је такође појаснио да је у данима са великим приливом, попут свечаности од 28. до 29. новембра, са обе стране границе саветовано да обуставе све контроле и пусте моторна возила да пролазе без заустављања.

- Верујем да смо на правом путу да почнемо да доживљавамо олакшану циркулацију, а да нас не доживљавају као две различите државе - рекао је Чучи, а пренео албански Јуроњуз.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

ПРИТИСЦИ НА СРБИЈУ ЗБОГ РУСИЈЕ: Премијерка Брнабић о дојавама о бомбама - један детаљ показује да стижу из иностранства