БАЗА ТРАЖИ ДА ВУЧИЋ ОСТАНЕ НА ЧЕЛУ СНС: Одбори напредњака се масовно изјашњавају уочи суботње скупштине

С. С. Р.

24. 11. 2021. у 09:00

НАПРЕДЊАЦИ ће на скупштини заказаној за 27. новембар, највероватније бирати председника као и највише руководство. Око 4.000 делегата даће свој суд, а локални одбори почели су да предлажу да Александар Вучић буде на челу странке и у наредном мандату.

БАЗА ТРАЖИ ДА ВУЧИЋ ОСТАНЕ НА ЧЕЛУ СНС: Одбори напредњака се масовно изјашњавају уочи суботње скупштине

Лидеру СНС стигла подршка многобројних локалних одбора / Фото архива

Ногу су повукли новосадски напредњаци који су прексиноћ делегирали Вучића, за њима Београђани, а јуче и огранци из градова са Косова и Метохије.

Према плану, први део седнице ће бити радни део где ће се бирати руководство, али и разговарати о ситуацији у којој се налази Србија, а онда ће уследити свечани са проглашењем резултата гласања и закључцима.

Члан Председништва СНС Горан Весић рекао је да је потпуно нормално и природно што је "Београдски одбор СНС једногласно донео одлуку да предложи Вучића за председника странке":

- Знао сам да ће се то догодити, јер знам шта људи у странци мисле. А, кога другог? Вучић је председник странке, он је најзаслужнији за успехе које има странка, он је персонификација политике наше странке и економских успеха Србије. Неколико пута је рекао да је можда мало уморан, што могу да разумем, јер је заиста у великим обавезама, али сам сигуран да ће он прихватити предлог чланова СНС и да ће остати на челу странке.

Како је истакао, Вучић и Влада Србије стали су иза пројекта београдског метроа, што је 4,6 милијарди евра, плус 1,3 милијарде евра за БГ воз, те за нове трамваје:

- То све је више него петогодишњи буџет Београда и град не би могао да сам тако брзо изгради метро без подршке председника Вучића. Као што се не би градили ни ауто-путеви.

Према речима напредњака са КиМ "политика коју је поставио, а затим и остварио Вучић је политика напретка, јачања и развоја читаве наше земље чиме се јача и народ на Косову и Метохији".

- Без снажног вођства Вучића нема опстанка Срба на КиМ и зато је наша одлука одраз воље читавог српског народа са КиМ да на челу наше странке и у наредном периоду буде најбољи међу нама - Александар Вучић - пише у саопштењу.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поручио је да је "Вучић једини који може да води бескомпромисну борбу против свих оних који нападају Србију, али и да из ње изађе као победник".

- Од њега нескромно тражимо и да унутар странке одговарају они који су се оглушили и о државу, и о странку, али и о њега самога. Руководство вапи за правдом, за тренутком кад ће они који су злоупотребили поверење и позиције, одговарати за своје поступке. За ових 10 година проведених на државничким функцијама Вучић је урадио толико тога да ће неке будуће историјске књиге о резултатима урађеног писати на стотинама страна - образложио је Вучевић.

ПЕТ ПОТПРЕДСЕДНИКА СТРАНКЕ

СРПСКА напредна странка има тренутно пет потпредседника. То су Марија Обрадовић, Миленко Јованов, Марко Ђурић, Милош Вучевић и Александар Шапић. Први човек Извршног одбора је Дарко Глишић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

У КЕСАМА СМО НОСИЛИ КОСТИ СВОЈЕ ДЕЦЕ: Потресна исповест породице убијених на Петровачкој цести