КУРТИ ИЗГУБИО У ЂАКОВИЦИ: Велика битка се бије за Приштину

Новости онлине

14. 11. 2021. у 20:07

АЉБИН Курти највероватније је изгубио Ђаковицу јер на половини обрађеног узорка види се да је А. Ђини добио 62% гласова (Рамушев), а Мимоза Кусари (Самоопредељење) само 38.

КУРТИ ИЗГУБИО У ЂАКОВИЦИ: Велика битка се бије за Приштину

Фото АП

Према првим подацима, лоше стоји у Призрену, а велика битка се бије за Приштину.

Према првим резултатима које је за општину Призрен објавила Централна изборна комисија, кандидат Демократске партије Косова Шаћир Тотај добио је скоро 2.000 гласова више у односу на свог противкандидата Митахера Хаскуке из Самоопредељења, преноси Газета експрес.

Из ЦИК саопштавау да је Тотај добио 7.748 гласова или 58,69 одсто, док је Митахер Хаскука освојио 5.453 гласа или 41,31 одсто.

Шеф изборног штаба ДПК у Призрену Кујтим Гаши је рекао да је на основу првих прелиминарних резултата та партија победила, али да за сада нема места слављу.

У неизвесној трци за градоначелника Приштине за сада води кандидат Демократског савеза Косова Пепрерим Рама, преноси Коха.

Како је саопштио ЦИК, на основу 76 одсто пребројаних гласова, Рама је добио 30.211 или 51,1 одсто од укупног броја изашлих на изборе у Приштини.

Његов противкандидат из Самоопредељења и доскорашњи министар здравља у косовској влади Арбен Витија за сада има 28.905 гласова, односно 48,9 одсто гласова изашлих на биралишта.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВАЖАН САСТАНАК: Председник Вучић са Кристофером Хилом (ФОТО)