РЕПУБЛИЧКА изборна комисија ће организовати скенирање извода из бирачког списка са места за гласање и њихово аутоматско поређење са Јединственим бирачким списком, матичном књигом умрлих, базом важећих личних карата и пасоша и подацима о боравку бирача у земљи у време избора.

Коментари (3)

Stojko

30.10.2021. 10:53

Mogli su da to naprave kao i sistem za prijavljivanje na eUpravu, stim da pošalju odštampan QR kod na adresu. Kad dođe glasač, oni ga očitaju, dobiju povratnu info zeleno/crveno, živ je ili nije, već je glasao ili nije, i ponište QR, a glasa se iza paravana sa listićem koji ima svoj QR koji je glasaču tada izdat. Ne vezuju se dva QR zbog tajnosti. Pri brojanju listića, samo i skeniraš A4 i on prepoznaje tekst i kućice koje su prazne i obeleženu kockicu to danas čita svaki pdf skener. Uštedeli bi a sve već postoji, a što se ovde ne primenjuje, pitajte političare.

Desimir

30.10.2021. 12:32

Desimir ovi uslovi glasanja koje prihvatila i opozicija dobro je za vladajuce stranke da ih gubitnici nenazivaju lopovima namesteni izbori i svašta po nesto mislim da ce opet biti nezadovoljnih jer ishod izbora i ubedljiva pobeda se moze pretpostaviti