УПИРУ ПРСТОМ У БЕОГРАД: Реакција Приштине после интервуја Николе Селаковића за "Новости"

В. Н.

28. 10. 2021. у 21:40

МИНИСТАРСТВО спољних послова и дијаспоре тзв. Косова оптужило је у четвртак Београд да се не придржава договора о прекиду кампање за "отпризнавање косовске независности".

УПИРУ ПРСТОМ У БЕОГРАД: Реакција Приштине после интервуја Николе Селаковића за Новости

Архива

Ова реакција уследила је после интервјуа који је шеф српске дипломатије Никола Селаковић дао "Вечерњим новостима", а у којем је изнео да је много више од десет земаља спремно да преиспита своје одлуке о КиМ.

У одговору за портал "Телеграфи", МСП тзв. Косова навело је да Србија никада није прекинула кампању и да се не придржава договора из Вашингтона, као и да континуирано ради на слабљењу позиције Приштине у међународној арени.

Селаковић је, међутим, за "Новости", прецизирао да Србија неће повући први потез, јер би одмах била проглашена за провокатора и да је спремна и да настави мораторијум на лобирања за признавања и отпризнавања договорено Вашингтонским споразумом. Међутим, у Приштини не постоји добра воља за поштовање било ког споразума.

Иначе, у септембру је истекао једногодишњи мораторијум из Вашингтонског споразума, који су одвојено потписали представници Београда и Приштине, а односи се на обустављање лобирања за независност, односно кампање отпризнавања.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)