ХРВАТСКИ МЕДИЈИ НЕМАЈУ ГРАНИЦУ У МРЖЊИ ПРЕМА ВУЧИЋУ: "Вечерњи лист" објавио нову гнусну лаж - "Вучић био у Петрињи 1991."

Новости онлајн

28. 10. 2021. у 19:37

ХРВАТСКИ “Вечерњи лист” данас је у пласирању лажи о председнику Србије Александру Вучићу превазишао сам себе.

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ НЕМАЈУ ГРАНИЦУ У МРЖЊИ ПРЕМА ВУЧИЋУ: Вечерњи лист објавио нову гнусну лаж - Вучић био у Петрињи 1991.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Наиме, загребачки дневник објавио је данас исказ “сведока” који тврди да је лично видео Александра Вучића како 1991. у Петрињи туче Хрвате, мучи их и прети им клањем. 

Истина је да Вучић за време рата 1991. никада није био у Хрватској, као и да се у том периоду није бавио политиком, већ је био студент. 

Такође, права истина је да је данашњи председник Србије у Хрватској био тек 1995. у посети српском народу, тада као генерални секретар Српске радикалне странке.

Ово је само један од примера који показује колико далеко су хрватски медији спремни да оду у измишљању лажи и нападима на српског председника, с обзиром на то да постоје конкретни и необориви докази да Александар Вучић у време рата у Хрватској 1991. никада није био у овој земљи. За овај напад и изношење оваквих лажи, као и до сада, вероватно нико неће одговарати. 

Фото: Принтсцреен

Лажно сведочење у "Вечерњем листу"

- Након што су ме заробили, одвели су ме и испитивали. Оптужили су ме да сам рушио куће Срба на том подручју. Знам да је тамо био Миле Паспаљ и он ме лично тукао. Док ме је тукао говорио је да је то зато што сам рушио куће Срба, о чему нисам имао појма. Ухваћен сам као цивил, а након пар дана су нас пребацили у КПД Глина где су нас такође тукли. Лично пре нисам познавао Паспаља, али други су знали да он долази. Давао ми је индукторски телефон који ми је био прикључен на ноге те ми говорио да зовем Фрању Туђмана. Морао сам бити миран док је он вртио ручицу индукторског телефона. Тресла ме је струја из тог телефона док нисам пао у несвест. Али Паспаљ  није био сам док су нас тукли. Било их је више па се сећам када је садашњи председник Србије Вучић, као да га сада гледам, дошао код нас и говорио кога ће убити, а кога заклати. Мени је Вучић рекао да сам ја као Србин издао српски народ и да ће ме задњег заклати. Тако је рекао  - рекао је Коста П.

Одговарајући на питања Коста П. је рекао да Паспаљ тада није био уз Вучића.

- Желим рећи да смо ми логораши и заробљеници хтели када је Вучић долазио у Хрватску да га дочекамо у Глини, да му објаснимо шта је радио и да смо ми људи, а он животиња, али полиција нам није дозволила -  појаснио је Коста П. у свом лажном сведочењу за "Вечерњи лист". 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)