МИНИСТАР ЛОНЧАР : Компанија Месер је пријатељ, омогућила стабилно и сигурно снабдевање кисеоником

Novosti online

28. 10. 2021. у 17:33

МИНИСТАР здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар истакао је данас, приликом отварања нове пунионице специјалних гасова компаније Месер Техногас у Панчеву, да је компанија Месер толико велика и значајна да може да ради било где у свету изабрала да ради у Србији, и заједно са нашим здравственим радницима који улажу изузетне напоре у збрињавању и лечењу оболелих од корона вируса, спашава животе наших грађана.

МИНИСТАР ЛОНЧАР : Компанија Месер је пријатељ, омогућила стабилно и сигурно снабдевање кисеоником

Фото Новости

-Србија је, захваљујући нашим пријатељима из компаније Месер, успела оно што многе земље нису- обезбедила је сигурно, континуирано и стабилно снабдевање кисеоником за све болнице, које услед епидемије и драстично повећаних потреба, данас за лечење најтежих болесника користе дневно, дакле за један дан, онолико кисеоника колико су пре користиле за шест, седам месеци.

Фото Новости

Министар Лончар је истакао и то да је компанија Месер у току епидемије корона вируса обавила и проширење подстаница за снабдевање, адаптирање инсталација централног снабдевања, односно инсталирање нових 17 резервоара у болницама у Србији, чиме је допринос компаније Месер напорима државе Србије да се корона вирус стави под контролу и победи веома значајан.

Фото Новости

-Морам истаћи да ми је као лекару изузетно важно што у компанији Месер имамо пријатеља на којег можемо да рачунамо, у интересу наших пацијената, грађана Србије. А као представнику Владе Републике Србије, желим да нагласим и то да компанија Месер данас медицински кисеоник из Смедерева извози у више од десет земаља региона и широм Европе. То је успех читаве земље. Јер када један Месер, компанија великог угледа и реномеа у Европи, успешно послује у Србији, када проширује своје капацитете овде, то је веома јасан сигнал свим другим компанијама, да је Србија стабилна земља, да њена економија расте, да су инвеститори добродошли, истакао је Лончар.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)