УБЕДЉИВА ПОБЕДА СРПСКЕ ЛИСТЕ: Објављени коначни резултати локалних избора на Космету

Д.З.

28. 10. 2021. у 15:01

ЦЕНТРАЛНА изборна комисија тзв. Косова објавила је коначне резултате првог круга локалних избора за градоначелнике, који су на Косову и Метохији одржани 17. октобра.

УБЕДЉИВА ПОБЕДА СРПСКЕ ЛИСТЕ: Објављени коначни резултати локалних избора на Космету

Фото И. Радуловић

Према коначним резултатима,како је саопштио ЦИК од 38 општина у првом кругу 17 општина добило је градоначелнике, док ће се у 21 општини градоначелници бирати у другом кругу.

У девет општина са српском већином победили су кандидати Српске листе док ће се у другом кругу наћи и општина Клокот са српском већином.

Наиме, како је саопштено из ЦИК-а, према коначним резултатима најубедљивији успех на недавним локалним изборима забележила је Катарина Ристић Илић кандидаткиња за градоначелницу Ранилуга која је добила стопостотну подршку гласача.

За њом је по броју гласова, градоначелник Звечана Драгиша Миловић за кога је гласало 98,23 одсто бирача, следи градоначелник Лепосавића Зоран Тодић са 97,85 одсто гласова као и Северне Митровице Милан Радојевић који је освојио 91,12 одсто.

Срђан Вуловић је у Зубином Потоку освојио је 83,53 одсто, нова градоначелница Грачанице је Љиљана Шубарић, која је освојила је 77,93 одсто гласова, Драган Петковић је у Партешу добио 75,35 одсто, Саша Милошевић у Новом Брду је освојио 63,90 одсто гласова, док је Далибор Јевтић у Штрпцу освојио 59,70 одсто гласова. У другом кругу избора бираће се градоначелник Клокора где је највећи број гласова – 781, добио Владица Богдановић из Српске листе, док је Страхиња Аритоновић испред ГИ Српска народна слога освојио 699 гласова.

Иначе, петодневна предизборна кампања за други круг трајаће од 8. до 12. новембра, након чега наступа изборна тишина.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: ЗАСТРАШУЈУЋИ СНИМАК СА КОСОВА: Одјекују рафали, Албанци пуцају по Србима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)