СРБИ СУ НАРОД СА КИЧМОМ! Сјајна порука Ванга Јиа: Ми смо на правој страни историје

Novosti online

28. 10. 2021. у 12:08 >> 12:14

МИНИСТАР спољних послова Кине Ванг Ји рекао је након састанка са председником Александром Вучићем да Кину и Србију веже велико пријатељство.

СРБИ СУ НАРОД СА КИЧМОМ! Сјајна порука Ванга Јиа: Ми смо на правој страни историје

Фото: С. К.

- Мени је много драго што сам поново у посети лепој Србији. Нас и Србију веже велико пријатељство. Милијарду и 400 милиона Кинеза знају да имају једног великог пријатеља у Европи, а то је Србија. Пријатеља који поштује територијални интегритет и заинтересован је за сарадњу, а то је председник Вучић - рекао је Ји.

Он истиче да је Србија земља која има своје принципе, а да је српски народ - народ са кичмом.

- Поносни смо што имамо тако истинског и доброг пријатеља. Под стратешким вођством председника Си Ђинпинга и председника Вучића наше традиционално пријатељство зрачи нову виталност.


Кина ће наставити да поштује територијални интегритет Србије, и по тим питањима ће стајати блиско уз српски народ.

Ванг Ји је рекао да је сарадња Србије и Кине у оквиру пројекта "Појас и пут" одлична и да наставља да се развија одличним темпом.

- Знамо да постоје примедбе са стране због наше дубоке сарадње. Али ми ћемо истрајати. Јер оно што ми радимо није само због наших интереса, већ да бисмо допринели миру и стабилности, као и правди. Ми смо на исправној страни историје. Уверен сам да ће Кина и Србија наставити да развијају стратешко партнерство - закључио је Ји.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (32)