СТЕФАНОВИЋ У ТУРСКОЈ: Министар посетио маузолеј Кемала Ататурка

Novosti online

27. 10. 2021. у 13:56

МИНИСТАР одбране Небојша Стефановић, који борави у званичној посети Турској, посетио је данас маузолеј оснивача и првог председника Републике Турске Мустафе Кемала Ататурка у Анкари, где је положио венце и одао почаст.

СТЕФАНОВИЋ У ТУРСКОЈ: Министар посетио маузолеј Кемала Ататурка

Фото: Министарство

- Људска величина огледа се у човековом залагању за добробит људи око њега. Дух оца Републике Турске Мустафе Кемала Ататурка, који је и данас свеприсутан у сваком кутку ове земље, потврђује његову величину и ванвременске висине које је досегао. Уз изразе дубоког поштовања и дивљења за овог великог војника свог народа, који је остао непоколебљив на свом путу реформи зарад стварања модерне и прогресивне државе, уверен сам да ће Турска увек следити његова начела разумевања, трајног мира и сарадње са Републиком Србијом и са свим другим државама широм света. Нека му је вечна слава! - навео је министар Стефановић у књизи утисака у маузолеју.

Посмртни остаци оснивача модерне турске државе Кемала Ататурка пренети су 15 година након његове смрти у маузолеј Аниткабир, чија је изградња на брду изнад Анкаре завршена 1953. године. Маузолеј окружује Парк мира у част Ататуркове познате изреке којом се водио у међународним односима „мир у кући, мир у свету“.
Министар Стефановић данас ће се у Анкари састати са министром националне одбране Хулуси Акаром, а током посете двојица министара присуствоваће и вежби Турских оружаних снага на полигону „Генерал Нахит Шенолу“ у Полатлију.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)