ПРИМЕНИТИ ПОСТИГНУТЕ СПОРАЗУМЕ: Представници Српске листе са члановима Европског савета за спољне послове

Д. ЗЕЧЕВИЋ

25. 10. 2021. у 19:00

ПРЕДСТАВНИЦИ Српске листе, председник Горан Ракић, потпредседник Игор Симић и градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић састали су се данас са члановима Европског савета за спољне поcлове.

ПРИМЕНИТИ ПОСТИГНУТЕ СПОРАЗУМЕ: Представници Српске листе са члановима Европског савета за спољне послове

Фото: Српска листа

Они су им пренели да је потребно да се Приштини јасно стави до знања да мора применити споразуме које је сама потписала, посебно када је у питању формирање Заједнице српских општина. Како се наводи у саопштењу за јавност СЛ, представници ове листе предочили су члановима Европског савета за спољне послове да формирање ЗСО није никакав хир Српске листе већ међународна обавеза, чије испуњење је гарантовала и сама Европска унија.

- Договори из Брисела се морају спроводити, јер су они потписани и обавезују све. Једино тако можемо остварити боље услове живота и градити међусобно поверење које нам је данас преко потребно. Срби, посебно на северу су ушли у косовске институције зато што је управо Бриселским споразумом гарантовано формирање Заједнице српских општина као кровне институције српског народа која ће штитити колективна и појединачна права нашег народа - рекао је на састанку председник Српске листе Горан Ракић.

Иначе, на састанку који је одржан у Северној Митровици, казано је да су једностране акције од стране припадника Росу уперене против српског народа опасне, недопустиве и контрапродуктивне, и да изазивање страха и немира међу становништвом може додатно угрозити безбедносну ситуацију. Наглашено је да Српска листа подржава дијалог као основни начин решења свих проблема и отворених питања, јер је дијалог једини начин и једино место где се ова питања могу решавати, те захтева од свих, посебно Европске уније да учини све како би дошло до наставка дијалога, и како би се применили до сада постигнути споразуми.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)