АНА БРНАБИЋ: Имам утисак да део медија у власништву Драгана Ђиласа живи у паралелној стварности

Novosti online

25. 10. 2021. у 14:39

МЕДИЈИ у власништву Јунајтед групе оптужили су власт да уводи вербални деликт у Србију.

АНА БРНАБИЋ: Имам утисак да део медија у власништву Драгана Ђиласа живи у паралелној стварности

Фото: Танјуг

Међутим, у обзир нису узели анализу и предлог измена кривичног закона урадио ОЕБС – Организација за европску безбедност и сарадњу. 

Премијерка Брнабић истакла је јутрос да када прочита такве вести има утисак да део медија у власништву Драгана Ђиласа живи у паралелној стварности.

- У Радној групи  за безбедност и заштиту новинара, учествују новинарска удружења, Делегација Европске уније у Србији, ОЕБС, Норвешка амбасада, Конрад Аденауер фондација.... Управо је ОЕБС је иницирао једну анализу Кривичног законика, са нашим највиђенијим правницима и они су ту анализу и платили. Онда су изнели резултате и предлоге те анализе, на састанку Радне групе, саслушали смо, питали смо новинарска удружења да ли се слажи да би то појачало заштиту новинара и сви су рекли "да", мислимо да би то била велика ствар за Србију. Онда сам замолила ОЕБС да се види са НУНС-ом, НДНВ-ом и свим новинарским удружењима који су напустили Радну групу. Сви они су такође били одушевљени - изјавила је Ана Брнабић. 

- Онда сам била наивна и рекла министарству правде да због безбедности новинара и у циљу јасне опредељености да је Србија озбиљна земља која ће учинити све да заштити медијске раднике, не чекају остале измене кривичног законика, већ да кренемо у јавну расправу за измену по тачкама које је предложио ОЕБС. И онда, ви прочитате овако нешто, што заиста нема никакве везе са истином ни стварношћу у којој живимо - навела је премијерка. 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)