ХРВАТИМА ТРН У ОКУ ПРОЈЕКАТ СРБИЈЕ: Гради се Вучићев аеродром у Требињу

Новости онлине

25. 10. 2021. у 09:58

ХРВАТСКА "Слободна Далмација" је на две стране у штампаном издању објавила "анализу" великог пројекта који је покренула Србија - изградњу аеродрома у Требињу.

ХРВАТИМА ТРН У ОКУ ПРОЈЕКАТ СРБИЈЕ: Гради се Вучићев аеродром у Требињу

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Хрвати су изразили велику "забринутост" због изградње аеродрома, пре свега због његове исплативости, пошто ће нова ваздушна лука бити превише близу Дубровнику и Тивту.

Наравно, у овако корисном пројекту Загреб види алат "српског експанзионизма", који прети да узгрози њихове интересе.

Тако је један од саговорника "Слободне Далмације" Тончи Продан говорио о аеродрому као средству за ширење "српског света", али и нагађа да би цивилни аеродром, који ће постати мотор развоја Херцеговине, могао да постане и - руска војна база.

Фото: Новости

И кроз овако критички текст чини се да Хрвати не могу да сакрију дивљење због брзине којом овај пројекат напредује, пошто су на терен већ изашли геометри, док је у плану експропријација земљишта.

Подсећамо, председник Александар Вучић изјавио је у суботу након састанка са Милорадом Додиком да прве авионе на новом аеродрому у Требињу очекује пре 2023. године.

Вучић је рекао да су обезбеђена средства за изградњу аеродрома, који ће коштати 70 милиона евра, док ће још 35 милиона евра бити уложено у инфраструктурно опремање.

- Што ћете да видите на терену већ од јуна 2022. године. И, верујем прве авионе на требињском аеродрому пре краја 2023. године - рекао је Вучић.

То би, каже, требало да подигне целу Херцеговину, да приближи Требиње и Херцеговину Београду и светским центрима.

Додао је да се израда планске пројектно-техничке документације за изградњу завршава у марту, као и да су обезбеђена средства за експропријацију земљишта.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Вучић у Алексинцу - Отварање погона у фабрици Магна

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)