"ХРВАТСКА ЈЕ УПЛАШЕНА ОД ЈАЧАЊА СРБИЈЕ" Вулин: Из страха нападају Вучића на свим плановима

Танјуг

24. 10. 2021. у 23:45

ХРВАТСКА је уплашена од јачања Србије, а, како препознаје председника Александра Вучића као носиоца такве Србије, нападаће га на европском, регионалном и унутрашњем плану, изјавио је вечерас министар унутрашњих послова Александар Вулин.

ХРВАТСКА ЈЕ УПЛАШЕНА ОД ЈАЧАЊА СРБИЈЕ Вулин: Из страха нападају Вучића на свим плановима

Фото: МУП

- Нападаће га на европском путу не би ли у Европи направили проблеме и покушали да наруше његов ауторитет. Нападаће га на регионалном плану тако што правити од њега страшног човека, који диже српску војску, која само што није ушла у Сарајево или Загреб и покушава да окупира читаву бившу Југославију. Нападаће га и на унутрашњем плану тако што ће наћи колико год хоћете Ðиласа и Мариника, који ће папагајски понављати нападе", рекао је Вулин и оценио да се на сва три плана ради - договорено и оркестирирано".

Вулин је то рекао у емисији Хит Твит на ТВ Пинк, коментаришући предлог Хрватске академије наука и уметности (ХАЗУ) упућен Влади да као један од услова за приступање Србије ЕУ затражи да званични Београд, како наводе, "јавно и недвосмислено призна хрватски језик као посебан и независтан стандардни језик и један од службених језика ЕУ".

Министар је рекао да постоји "организована кампања хрватске државе и свих слојева хрватског друштва против Србије и Вучића из страха да ће изгубити регионални примат".

- Што се мене тиче, нек нам ставе вето на чланство у ЕУ. Ако треба да уђемо у ЕУ да бисмо лечили хрватске комплексе, хвала, али нема потребе - рекао је Вулин.

Вулин је рекао да је за њега најбоља дефиниција нације да је нација "заједница језика".

- Ако говорите језик другог, питање је како ћете објаснити своју нацију. Хитлер, када је владао Немачком, измишљао је називе, правили су вештачке речи. Врло је интересантно да Хрвати праве и измишљају речи - рекао је Вулин.

Оценио је и да је "врло занимљиво да хрватска политика брани постојање Буњевцима".

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (18)