ВРХУНАЦ НЕОДГОВОРНОСТИ И ЦИНИЗМА: Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ о изјави Бисљимија

Д. З.

21. 10. 2021. у 16:56

НАЈНОВИЈЕ изјаве главног преговарача Приштине Бесника Бисљимија да неће формирати Заједницу српских општина, према мишљењу Петра Петковића врхунац су неодговорности и цинизма и директно урушавају наставак дијалога са Београдом.

ВРХУНАЦ НЕОДГОВОРНОСТИ И ЦИНИЗМА: Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ о изјави Бисљимија

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Зато директор Канцеларије за КиМ позива ЕУ, као посредника у дијалогу и гаранта спровођења споразума, да реагује на овакве опасне поруке Приштине о кршењу споразума и Заједници српских општина.

- Реч је о флагрантном урушавању сваког будућег дијалога и договора, а уцењивачке и једностране изјаве чији је потписник Бисљими не помажу ни нормализацији односа ни потрази за компромисним решењем. Београд је, са своје стране, у потпуности показао конструктиван приступ дијалогу и опредељеност за поштовање постигнутих споразума, али са друге стране преговарачког стола на делу је потпуно одсуство било какве спремности за разговоре-истиче Петковић и додаје да ће разговора о Заједници српских општина бити и то већ на следећој рунди дијалога, како је то јасно истакла и Европска унија. Зато би Приштини и Бисљимију било много сврсисходније да се добро припреме за разговоре о фомирању ЗСО, уместо што упућују претње – поручио је директор Канцеларије за КиМ.

Петковић додаје да „није Београд крив што Аљбин Курти није успео да освоји већину ни у једној општини на Косову и Метохији и своје катастрофалне резултате не може сакрити нападима на српски народ, званични Београд и Српску листу“.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)