НЕ БОЛЕ МЕ РАНЕ, НЕГО СТРАХ ДЕЦЕ: Потресна исповест Срећка Софронијевића о нападу РОСУ

Д. ЗЕЧЕВИЋ

21. 10. 2021. у 11:00

ТОГА дана, када су специјалци РОСУ упали на север Космета, позвала ме је супруга која је била избезумљена од пуцњаве и шок-бомби и зато што нам је кућа била пуна сузавца.

НЕ БОЛЕ МЕ РАНЕ, НЕГО СТРАХ ДЕЦЕ: Потресна исповест Срећка Софронијевића о нападу РОСУ

Петковић обишао повређеног Софронијевића, Фото Танјуг

Имамо двоје деце, кћеркица је била код куће са супругом, а ја сам кренуо по сина у школу.

Пошао сам низ улицу и тада сам рањен. Они су пуцали са свих страна. Пуцали су насумице и по деци, и по старима, иако за тим није било потребе. Гледао сам само где су ми супруга и дете...

Овако се јуче Срећко Софронијевић (36), у изјави за "Новости", присетио шта се догађало 13. октобра када су припадници РОСУ са дугим цевима и другим наоружањем насрнули на Србе у Рудару код Звечана и у северној Косовској Митровици. У том наводном лову на кријумчарену робу, Софронијевић је задобио прострелну рану у пределу леђа, прелом лопатице и ребара, а метак је прошао поред виталних крвних судова на врату.

Хитно је оперисан у КБЦ у Косовској Митровици, потом збринут на одељењу интензивне неге, а онда пребачен за Београд. И док се опоравља у београдском Ургентном центру, где га је јуче посетио директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, Срећко се захваљује на бризи својој држави и председнику Вучићу, Канцеларији за КиМ, својој браћи са севера Космета, лекарима и медицинском особљу у Косовској Митровици и Београду.

Упркос тешким ранама које је задобио, Софронијевић је решен да остане у Рудару код Звечана, каже да је то његово село, да му је ту све што има - породица, рођаци, очевина:

- Имам 36 година и овако је било и током мог школовања. Навикли смо, знамо да од њих не можемо да очекујемо ништа боље, али не можемо да дозволимо да нам децу малтретирају, да на њих пуцају, да не могу без страха на улицу да прошетају пса. Њихови меци и ране не боле ни мене, ни моју браћу. Није то ништа, али даће Бог да се због наше деце среди ситуација и да све буде како треба, јер ми имамо веру у нашу државу.

Петковић је захвалио Софронијевићу на храбрости и истрајности, пожелео му брз опоравак и повратак породици.

- Ниси ти случајно добио име Срећко. Јер, срећа је била на твојој страни и у овом случају.

Ти си наш јунак и надам се да ће твоја рана бити последња која ће снаћи наш народ, али и било кога. Ово рањавање је велика срамота међународне заједнице која је подржала Куртијеву акцију слања специјалних јединица на север.

Он је навео да је метак који је Софронијевић примио био намењен читавом српском народу на северу КиМ:

- Срећко је симбол страдања српског народа од терора.

Петковић: Гласови подршке

ЗНАТЕ, директоре, да смо ми на КиМ домаћини и желим да вас угостим у Звечану, као што сте ви, као и лекари Ургентног центра, мени овде указали пажњу - обратио се Софронијевић Петковићу, и захвалио читавом српском народу који га је храбрио и давао му снаге да издржи.

- Дај Боже да се ово никада више не деси ниједном Србину ни на северу ни јужно, јер ми смо једно.

Петковић је навео да је највећи одзив Срба на недељним изборима на КиМ забележен управо у Звечану, истичући да су то заправо гласови подршке Срећку.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)