ЂУРИЋ: Цинизам Виоле Вон Крамон леди крв у жилама

Новости онлајн

20. 10. 2021. у 20:42

ЦИНИЗАМ Виоле Вон Крамон леди крв у жилама - изјавио је Марко Ђурић потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

ЂУРИЋ: Цинизам Виоле Вон Крамон леди крв у жилама

Фото Танјуг

. Тврдњом да је терор приштинских специјалаца "добродошла и потребна акција" Вон Крамон ући ће у анале бескрупулозности. Уместо да као известилац европског парламента о Косову алармира европску и светску јавност због полицијске бруталности чија директна последица је да се због примене хемијских средстава угушила 71.годишња Верица Ђелић из Звечана, док је 35.годишњи Срећко Софронијевић упуцан бојевом муницијом у леђа у сопственом дворишту, Вон Крамон репродукује прозирне лажи оних који су тај злочин починили.

Потпуно супротно извештају УН - саопштеном јасно и јавно од стране З.Танина на седници СБ УН, у коме се јасно каже да је реч о једностраној акцији која није била координисана са међународним мисијама и која је изазвала опасну ескалацију са последицама по цивилно становништво, Вон Крамон свесно игнорише крв невиних цивила која је проливена. Уместо да се као парламентарац ЕУ гласно супротстави акцији која је спроведена уз кршење кључних одредби бриселског споразума, које се односе на функције и етничку структуру полицијског региона КПС север, и то на једностран начин, она критикује ВП ЕУ Борела који је на опасности једностраног деловања указао. Узалуд чак и званична приштинска статистика по којој полицијски регион КПС север годинама остварује најбоље резултате у борби против орг. криминала на косову, узалуд и слово и дух бриселског споразума, Вон Крамон је решила да и оно мало Срба што је на Косову остало, морају бити вечити "лоши момци" док њен момак, Курти, мора бити добар чак и када убија.

Свака част на образу и на храбрости. Вон Крамон гласно ћути пред режимом у Приштини чак и када вођен чисто идеолошким разлозима (који би да је било ко други на мети добио епитет шовинизма или чак расизма) одбија дониране вакцине из Србије, и што је још много горе кршећи основна људска права забрањује српским становницима приступ вакцини против ковид 19 и другим виталним лековима. Шта су госпођо Вон Крамон тражили ваши тобожњи бранитељи закона до зуба наоружани дугим цевима у апотекама у српским срединама? Прећутали сте и у вашој изјави и у свим вашим извештајима једнако и да су  неки Срби убијени и тешко рањени, ваши миљеници на Косову, у дану који славите као легитиман и потребан, заправо упадали са дугим цевима у обичне апотеке, да хапсе лекове за срце, за рак, за жене и мушкарце свих узраста, опредељења и нација, само зато што се декларација која на њима пише не поклапа са њиховим виђењем статуса Косова... Тај шири контекст вам "није познат" али вам је зато познато да је терор пресвучених припадника УЋК "добродошла и потребна акција која се спроводи и у другим деловима Косова".  Занимљиво. Још једном, свака част на "храбрости".

Политичке страсти и лобистичка подршка су веома токсична комбинација.  У случају несрећне Виоле Вон Крамон цинизам и пристрасност више нису изузетак него гвоздено правило. Није ли међутим време да се у Европском парламенту запитају има ли границе у пристрасности њиховог известиоца - рекао је Ђурић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)