ШЕШЕЉ ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: НАТО се игра ватром!

Novosti online

19. 10. 2021. у 11:12

ЈАЧАЊЕМ непријатељске политике према Русији НАТО изазива појаву отворене конфронтације и игра се ватром, рекао је за РИА Новости лидер СРС Војислав Шешељ.

ШЕШЕЉ ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: НАТО се игра ватром!

Фото: ЕПА

У понедељак је руски министар спољних послова Сергеј Лавров најавио одмазде Русије због протеривања дипломата из земаља НАТО пакта. Осим што је обустављен рад војне мисије НАТО пакта за везу у Москви, Биро за информације Алијансе такође мора да прекине рад. Стална мисија Русије при НАТО пакту такође обуставља рад од 1. новембра или нешто касније. За контакте са Русијом Алијанса би сада требало да контактира са руским амбасадором у Белгији.

- НАТО је заоштрио своју непријатељску политику према Русији, то је све очигледније и приближава се опасној линији отворене конфронтације. Али НАТО се игра ватром, Русија данас није оно што је била пре 25 година, све игре са њом су искључене. Русија је одувек била велика и јака и знала је да брани своје интересе. НАТО је спреман да преузме велики ризик, изазове велике сукобе са непредвидивим последицама и то ће им се вратити. То више није могуће - изјавио је Војислав Шешељ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)