ВЕЛИКА ПОБЕДА СНС И АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Дарко Глишић о тријумфу напредњака на локалним изборима у Мионици и Неготину (ФОТО)

Б. ПУЗОВИЋ

17. 10. 2021. у 23:18

ОВО је велика победа за нас, ово је велико признање председнику наше странке Александру Вучићу, чија политика резултата и рада се препознаје, а људи то награђују поверењем.

ВЕЛИКА ПОБЕДА СНС И АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Дарко Глишић о тријумфу напредњака на локалним изборима у Мионици и Неготину (ФОТО)

Фото: Приватна архива

Нема више празних прича, великих прича око ничега, већ само конкретни резултати који се дешавају и у Мионици, кроз, између осталог, аутопут који се гради ка Ваљеву. Захваљујемо се бирачима у Мионици и Неготину који су дали невероватну подршку листи “СНС - Александар Вучић - За нашу децу”, која је освојила преко 70 посто гласова у ове две општине, у којима смо поправили иначе добар резултат који смо имали на изборима пре четири године.

То је вечерас у Мионици изјавио Дарко Глишић, председник Извршног одбора Српске напредне странке, који је саопштио да су у овој општини напредњаци освојили чак 31 од укупно 39 одборничких мандата у локалном парламенту. Коалиција СПС-СРС освојила је четири, а по два коалиција “Нада за Мионицу” ПОКС-ДСС и “Слободни грађани Мионице”. На 38 бирачких места, излазност је била 70 одсто. На изборе је изашло 7.683 бирача, а СНС је освојила 71,45 одсто гласова.

- У односу на пре локалне изборе пре четири године, наш резултат поправили смо за 6,5 посто гласова – каже Глишић. - Веома смо задовољни постигнутим резултатом у Мионици. Међутим, одмах ћемо да урадимо анализу на неколико бирачких места на којима нисмо постигли резултат какав смо желели, где је проценат наших освојених гласова између 60 и 65 посто. Добио сам и критику председника странке Александра Вучића, због тих неколико бирачких места у којима нисмо стигли да урадимо више него што смо урадили и од сутра мењамо ствари, поправљамо и трудимо се да наредне четири године мењамо изглед Мионице и чинимо је бољим местом за живот.

Фото: Приватна архива

НЕГОТИН

ШТО се тиче Неготина, на 72 бирачка места, СНС је освојила 75,44, што је 4,4 посто више него пре четири године на локалним изборима – рекао је Глишић. - СРС је освојила 1,57, НС 12,3, Нада за Неготин ПОКС-ДСС 2,15, Здрава Србија Милан Стаматовић 1,24 и Зелени Србије 3,4 одсто гласова. Од укупно 45 мандата у локалном парламенту, 38 ће имати СНС, шест Народна странка, а један мандат Зелени Србије.

 

Поверење политици Александра Вучића

- Ово је историјска, огромна победа СНС на редовним локалним изборима у Мионици – рекао је Бобан Јанковић, председник Општине Мионица. - И овога пута Мионичани су у још већем броју указали поверење политици коју води наш председник Александар Вучић и СНС. Сигуран сам да ћемо колико сутра кренути да радимо оно што смо већ започели – да развијамо Мионицу. СНС је показала да је стуб развоја наше општине, државе Србије и да је кичма Владе Србије. Нећемо стати, радимо даље, развијамо нашу Мионицу, Србију, свако место у држави и правимо праве услове за живот. Мионичани су показали колико поштују оно што држава ради за њих, и оно што чини Мионица за сваког Мионичанина.

Проценти у Мионици

НА локалним изборима у Мионици, Здрава Србија Милана Стаматовића освојила је 0,95, Слободни грађани Мионице 5,53, Зелени Србије 2,03 одсто, Нада за Мионицу ПОКС-ДСС 4,82, СПС–СРС 10,89, “Демократија на старој адреси” 1,75 одсто гласова – сапштио је Дарко Глишић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)