САОПШТЕЊЕ ИЗБОРНОГ ШТАБА ПОВЕРЕНИШТВА СНС НЕГОТИН: Чланови Народне странке покушали да застраше грађане и ометају гласање

Novosti online

17. 10. 2021. у 17:18

У НЕМОГУЋНОСТИ да на законски начин задобију поверење грађана општине Неготин, чланови Народне странке Вука Јеремића, данас су на више бирачких места бахатим и силеџијским понашањем покушали да застраше наше грађане и ометају процес гласања, наводе из Изборног штаба Повереништва СНС Неготин.

САОПШТЕЊЕ ИЗБОРНОГ ШТАБА ПОВЕРЕНИШТВА СНС НЕГОТИН: Чланови Народне странке покушали да застраше грађане и ометају гласање

Фото: С.М.Ј.

- Душан Михајловић и Славица Јанковић, чланови проширеног састава Општинске изборне комисије на више бирачких места упадали и реметили ток гласања. Михајловић и Јанковић су, без икаквог права и без одобрења од Општинске изборне комисије, отимали спискове грађана који нису у могућности да гласају на бирачком месту и који су били пријављени за обилазак комисије. Поред тога што су отимали спискове са пријављеним грађанима за комисију, исте су цепали желећи да на тај начин онемогуће грађанима да остваре своје грађанско право да гласају.

- На многим бирачким местима данас су уочене непознате особе у скупоценим аутомобилима које су застрашивали грађане желећи да их одврате од гласања. Непознате особе који нису грађани општине Неготин физички су напали и наше активисте на терену. Једна особа је, након физичког напада, медицинску помоћ потражила у Хитној служби ЗЦ Неготин а остали су нападе пријавили Полицијској управи Неготин - додаје се у саопштењу.

- Активисти Народне странке су са непознатог броја звали грађане и лажно се представљајући као Изборни штаб Александра Вучића убеђивали их да се мења тактика, и да се уместо за број 1 гласа за број 3 и Крсту Станковић Њењуловић.

- Све уочене неправилности, насилничко понашање бахатих чланова Народне странке који су ометали и застрашивали  наше чланове и грађане општине Неготин пријављени су надлежним службама. Председници бирачких одбора о неовлашћеним упадима на бирачка места су обавестили су Општинску изборну комисију и Полицијску управу у Неготину и очекујемо да ускоро сви који су батинама и насилним понашањем решили да кроје вољу грађана буду приведни. Према доступним информацијама неке особе су већ приведене на информативни разговор - истиче се у саопштењу.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)