МИНИСТАР МАЛИ: За пет година повећали смо минималац за 52%

Novosti online

16. 10. 2021. у 11:56

МИНИСТАР финансија у Влади Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Синиша Мали реаговао је данас на најновије саопштење Душана Никезића.

МИНИСТАР МАЛИ: За пет година повећали смо минималац за 52%

Фото: Танјуг

- Господине Никезићу, нисте ви једини који умете да саберете податке Министарства финансија тако да је превише очигледно да лажете и да се играте са статистиком. Позивам и све грађане Србије да то учине и да се увере да није тачно да сте за годину дана минималну зараду повећали за 21%, већ за две године, и то 7,4% 2011. године, и 12,7% за период април - децембар 2012., што је већ био крај вашег посла у Министарству финансија- рекао је Мали.

- То је било потпуно неодговорно јер сте повећали минималну зараду чак више него што су и синдикати тражили, док је земља била у рецесији и “слободном паду”, а све због избора који су се баш тад одржавали. Након што сте нам оставили земљу пред банкротом, морали смо да је поново “дигнемо на ноге”, да будемо озбиљни и одговорни, па управо зато прве две године није било простора за повећање минималне зараде. Дакле, управо ви и газда Ђилас сте грађанима завукли руке у џепове како бисте пунили сопствене новчанике, а ми смо због вашег лоповлука морали да спашавамо земљу од банкрота. Зашто не кажете да смо у последњих пет година повећали минималну зараду за чак 52%? И то су такође јавно доступни подаци. Након што смо стабилизовали финансије, а не као ви, неозбиљно и неоговорно. То се зове озбиљна економска политика, и то грађани виде и знају да цене- рекао је Мали.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

ВУЧИЋ У ДУБАИЈУ: Председник се уписује у књигу утисака

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)