ВУЧИЋ О АЛБАНСКОМ НАСИЉУ: Варају као на шибицама

Novosti online

15. 10. 2021. у 22:01

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостује на ТВ Прва.

ВУЧИЋ О АЛБАНСКОМ НАСИЉУ: Варају као на шибицама

Фото: Принтскрин Прва ТВ

Ухапшена Дијана Хркаловић

Председник је прво говорио о хапшењу Дијане Хркаловић.

- Реч је о доказима које поседују надлежни државни органи, а везано за убиство господина Милошевића. После тога претпостављан да је мењан ДНК, а да су неки људи ослобађани уместо да буду осуђени. Претпостављам да је то један од разлога - рекао је Александар Вучић.

Фото: Принтскрин ТВ Прва

Вучић каже да у оперативном смислу полиција зна ко је извршио ликвидацију господина Милошевића, али да не жели да врши притисак на тужилаштво.

- У последњих девет месеци нисмо имали мафијашко убиство у Србији. Задовољан сам како смо тој великој криминалној хоботници исекли главу. Беливуков клан је изузетно опак и опасан, али и изнад њега има неко. Ствари се крећу у добром смеру, а добар смер је да људи могу да буду сигурни - рекао је Вучић.

Председник подсећа да су многи говорили да не сме да хапси Дијану Хркаловић, али да су "лагали као обично".

- У року од 5 минута од хапшења Дијане Хркаловић су променили причу. Не могу више да похватам шта све измишљају. Данас људи кад излазе у кафиће и ноћне клубове, они су сигурни, уверени да им се ништа неће догодити - рекао је Вучић.

Председник је најавио да ће ускоро бити хапшења у вези са различитим предмета, између осталог у вези са кланом Вељка Беливука.

- Да убијате и да дилујете дрогу, е то не можете, а да не будете кажњени - рекао је Вучић.

Председник је подсетио да је код нас законом уведена тужилачка истрага.

Он је објаснио да је језиво слушати изјаве убица из клана Вељка Белувука.

- Неко из полиције је коначно проговорио о томе - додао је председник о томе зашто је Дијана Хркаловић баш данас ухапшена.

Фото: Принтскрин ТВ Прва

Председник је рекао да је до три мафијашка убиства годишње успех, ако ствари сагледамо реално.

- Потпуно је немогуће то потпуно искоренити и не постоји земља у којој је то искорењено - објаснио је он.

Дијана Хркаловић је помињана као учесник у прислушкивању председника, а о томе Вучић каже:

- Да ли ће бити оптужног акта око тога, то је друга ствар. Сада је ухапшена због убиства на шинама - објаснио је председник.

Прислушкивање

Вучић објашњава да где год да је отишао његов син Данило, излазила би његова слика јер су постојали људи из полиције коју су сарађивали са страним обавештајним службама.

- Они су га пратили и он је једном ухватио обојицу јер је мислио да су неку са улице. Тада их је питао о чему се ту ради - рекао је Вучић.

Фото: Принтскрин ТВ Прва

Председник каже да није одмах веровао ни Томиславу Радовановићу јер није хтео да буде параноичан.

- Видите шта су све радили не би ли ја рекао да ми је свега доста и склонио се - рекао је Вучић.

Председник каже да нема доказа да је у све умешан Небојша Стефановић.

- Не пада ми на памет да судим преко ноћи. Оно што сам имао да кажем Небојши Стефановићу, рекао сам му пре годину дана, када сам с њим имао тежак разговор, у коме сам углавном ја говорио. Ако сам ја за нешто крив, идем затвор, ако је он за нешто крив, ићи ће у затвор. Он је урадио много тога доброг за странку - рекао је Вучић.

Председник каже да је у афери "Јовањица" примењиван метод хибридног рата.

- Хибридном, опаком монтажом страних служби уз помоћ корисних идиота из политике, дошли смо до нечега од чега смо морали да се бранимо. Размислите како је ушло у мисли људи да размишљају о томе како смо умешани у аферу "Јовањица". Тако се то ради, тако иде. Немојте да говорим шта су радили против Коштунице и како су га све рушили кад је хтео да брани Косово и Метохију и шта су радили Милошевићу. Ипак, данас Србија много брже расте - рекао је Вучић.

Фото: Принтскрин ТВ Прва

Председник је рекао да се ради о случају "политичке бласфемије".

Вучић о енергетској кризи

Вучић је, говорећи о енергетској кризи, рекао да од цена енергената зависи и цена хране, цена свих производа, животни стандард и буквално опстанак целе земље.

- До краја 2021. године имамо 6 и по милиона кубних метара гаса. Ми свакога дана у ових месец и по дана имамо купљених по 6 и по милиона кубних метара гаса. Ми за ових 6 и по милиона плаћамо цену од 270 долара на хиљаду кубних метара гаса. То је тренутно најбоља цена у Европи и траје нам до краја године. Али, нама ће до Светог Николе бити потрошња 11 милиона кубних метара гаса. Мораћемо да платимо цену на берзи од 1.200 долара - објаснио је Вучић. 

Председник каже да у складишту у Банатском Двору имамо 268 милиона кубних метара гаса. 

Србија има сачуван гас за црне дане, до краја године и због тога је веома важан састанак са Путином. Тренутна понуда није добра и зато ће доћи до састанка.

- Молићу га да цена буде 510 долара, али ми ни то не можемо да платимо. Молићу и продужетак нафтне формуле 100 одсто, а онда за молим за боље услове - рекао је Вучић.

Говорећи о цени струје, Вучић каже да добро пролазе они који имају угаљ и нуклеарке.

- Само су у Украјини која има 15 нуклеарки и Грузији са две нуклеарке ниже цене него у Србији - објаснио је Вучић.

Председник каже да је проблем што је у обнови "ТЕНТ А", те Србија у одређеној мери и увози струју.

- Нас струја кошта 50 евра мегават, а ми народу наплаћујемо јефтиније - објаснио је он и додао да се "једе жив" што ћемо да трошимо своје резерве.

Фото: Принтскрин ТВ Прва

Он каже да су наше нето девизне резерве 14,25 милијарди евра, што значи да су у односу на 2012. увећане 115 одсто, а златне резерве су нам утростручене.

Председник је рекао да мисли да имамо нереалну цену струје, али да ће се борити да у зимском периоду не буде повећања цена гаса и струје.

- Има свега, а стопа инфлације у пост-ковид ери иде испод 3 посто - рекао је Вучић и рекао да Србија може и даље да повећава плате и пензије.

Председник је рекао да очекује раст БДП од 7,5 одсто, са -0,9 одсто из 2020. године. Црна Гора ће са -15 одсто ићи на 7 одсто.

- Црна Гора ће кумулативно у 2 године имати -7,5 пдстп. Хрватска -3,5 одсто, БиХ -0,5 одсто, а Србија +6,8 одсто - најавио је Вучић.

Србија је 2014. имала просечну плату 330 евра, а данас 556 евра. Црна Гора је скочила са 495 на 525 евра. 

- То су тектонске промене - рекао је Вучић.

Председник је рекао да су плате у Хрватској некада биле три пута веће него у Србији, а да су данас мање него дупло веће и разлика ће се смањивати.

Он је изнео рачуницу по којој по укупном БДП-у Србија може престићи Хрватску.

Велика Британија стоји иза напада РОСУ на Србе на Косову и Метохији

Вучић каже да ЗСО мора бити створена јер је тако уговорено Бриселским споразумом.

- Мене оптужују да сам крив због тога што желим да се у дело спроведе акт потписан од стране ЕУ - рекао је Вучић.

Полиција лажне државе није ни обавестила команданта "региона Север" о акцији у Северној Митровици и Звечану, рекао је Вучић.

- Први пут је РОСУ дошао на север Косова и Метохије због воза са српским манастирима, други пут кад је ухапшен и претучен Марко Ђурић. Они мисле да су богови. Правдали су то што су га пребили. У септембру 2018. упали су јер је Хашим Тачи желео да се пред изборе вози на Газиводима. После тога су упали наводно због хапшења "убица Оливера Ивановића". Након тога са 30 борбених возила су се упутили ка Зубином Потоку. После тога су упали због потраге за "другим осумњиченим полицајцима" - подсетио је Вучић.

Председник је подсетио да лажна држава нема право да има војску и да гази Резолуцију 1244.

- Они ме отворено лажу. Лажу све нас. Мисле да смо дебили и да могу да на продају ту прилу о борби против корупције и криминала. Једино их је брига да Србија нема никаквог присуства на Косову и Метохији. Они мисле да смо ми дебили. Немојте да нас правите будалама - рекао је Вучић.

Председник је рекао да Велика Британија стоји иза напада РОСУ.

- Имам одличне односе са Великом Британијом и увек ћу да их желим, али не дам да ме праве будалом - рекао је Вучић.

- Нашли смо им 58 чаура, НАТО калибра 5,56. Из истог је убијен Оливер Ивановић. Тај калибар Срби са Косова и Метохије немају - рекао је Вучић.

Он је поновио да се погром неће десити као 2004. године.

- Они ће наставити да провоцирају, али неће ићи на погром Срба. Да нисам овако поступио, могли би то да раде, а неко руководство Србије би се сакривало под сто. Ја да се скривам под столом у кризним ситуацијама - не пада ми на памет! Сто пута сам их упозоравао и молио, а не могу да поднесем да нам вређају интелигенцију лажном причом о "борби против корупције и криминала". То не могу да продају мом Вукану од 4 године - рекао је Вучић и објаснио да му је било тешко да слуша Србе са Косова и Метохије и да трпи критику због нечега што није крив.

Председник је додао да "Албанци варају као на шибицама".

Мере против короне

Председник је говорио и о борби против вируса корона.

- Кад уводимо мере, питате ме што их уводимо, кад их не уводимо, што их не уводимо. Први ћемо бити у свету који ћемо имати те пилуле уз САД против короне. За два три дана имаћете нову, вакцину произведену у Србији коју ћете моћи да примите - рекао је председник.

Биће промена у СНС

Он је најавио и промене у странци.

Председник каже да је то неопходно за напредак, те да је важно се све не сведе на рутину.

Говорећи о опозицији, Вучић каже да неће ни да се шали, а када би се шалио рекао би да су његови играчи у опозицији Драган Ђилас и Вук Јеремић јер му иде на руку оно што раде.

Председник је подсетио на нове инвестиције у Србији, као нпр. у Ваљеву и Панчеву.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)